Silvan'da 2 Çocuk Tutuklandı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde çıkan olaylarda gözaltına alınan 3 kişiden 1 serbest kalırken, 2 kişi tutuklandı.


Silvan ilçesinde Lice olaylarını protesto etme bahanesiyle izinsiz gösteri düzenleyen grubun içinde bulundukları iddiasıyla çıkan olayların ardından gözaltına alınan B.M. (14), Ş.T. (17) ile H.Ü., bugün adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, savcılıktaki soruşturmanın ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. B.M. ve Ş.T. “örgüt adına maskeli şahıslar arasında örgüt adına hareket etme, taş atma, kamu malına zarar verme ile molotoflu saldırıda bulunma” suçlarından tutuklanırken, H.Ü. ise zihinsel özürlü olduğu için tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tutuklanan Ş.T.’nin babası Salih T., "Bunun en büyük sorumlusu Silvan BDP Teşkilatı’dır ve Silvan Belediye Başkanıdır. Bu çocukları yönlendiren BDP'nin ta kendisidir, çünkü çocuklarımıza sahip çıkacağına çocuklarımızı bu tür pisliklere yönlendiriyorlar. Başkada bir şey değildir. Çocuk 17 yaşındadır, okul okuyacağına gelip buradadır. BDP Belediyesi burada internetleri inceleyeceğine, internette yazı yazacağına, internetleri kapatacağına tam tersine internetleri açıyorlar, internetin içinde bu tür şeyler oluyor, bu tür pislikler oluyor. Hepsi de internetlerin içinde oluyor. Buradan Ertuğrul Kürkçü’ye sesleniyorum, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanına sesleniyorum, bu kadar açık söylüyorum gelin bu sorunları çözün. Bizim çocuklarımız okul okusun. 80'lı yıllarında bu memlekette güneydoğu bölgesinde herkese o zaman imamlar diyordu; çocuklarınızı okula göndermeyin, çocuklarınızı Ermeni okuluna gönderiyorsunuz, Yahudi okuluna gönderiyorsunuz diyorlardı. Ama onlar kendi çocuklarını gönderdiler, hepsi hakim savcı oldular, biz ne olduk, hep sokak çocukları olduk. Şimdi 90'lı yılların başlangıcından sonra şimdide aynı olaylar öyle başladı.

Şimdi ne oluyor? Çocuklarımız götürüp taş attırıyorlar, evet çocuklarımız gidip taş atıyor, taş atmaması gerekir. İnsanların huzurunu bozmaması gerekir. Bu memlekette niye insanların huzurunu bozuyoruz. Benim gücüm yetmiyor çocuğuma, bu kadar açık söylüyorum” dedi.

Kaynak: İHA