Lice'deki İzinsiz Gösteri

Lice ilçesinde çıkan olaylar nedeniyle BDP tarafından Cizre'de yapılan basın açıklamasından kısa bir süre sonra olaylar çıktı.

BDP ilçe teşkilatı önünde toplanan ve Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret'in de aralarında bulunduğu grup, Lice'deki olayları protesto etmek için Sanat Sokağı'nda yürüyüş düzenledi.

Gruptakiler, BDP İlçe Başkanı Ahmet Çeter'in yaptığı basın açıklamasının ardından düzenlenen beş dakikalık oturma eyleminden sonra dağıldı.
Daha sonra Nur ve Cudi mahallelerinin ara sokaklarından çıkan yüzleri maskeli bir grup, Dörtyol Kavşağı, Yafes, Nusaybin ve İdil caddelerinde barikatlar kurarak, yoldan geçen araçlarda bulunanlara kimlik kontrolü yaptı.
Olay yerine gelen polis ekiplerinin uyarısını dikkate almayan göstericiler, güvenlik güçlerine ses bombası, taş, molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldırdı. Bunun üzerine güvenlik güçleri tazyikli su ve gaz bombası kullanarak grubu dağıttı.

Öte yandan bir grup gösterici, Cizre Köprüsü'ne piknik tüpüne bağlı patlayıcı bıraktı. Durumu fark eden polis, yolu ulaşıma kapadıktan sonra fünye yardımıyla patlayıcıyı etkisiz hale getirdi.


Kaynak: AA