Eskişehir’de Frigya Gecesi

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında Frig Vadisi’ni konu alan ‘Frig Vadileri Fotoğraf Sergisi’ ve ‘Frig Dönemi Giysileri Defilesi’ düzenlendi.

Eskişehir’de Frigya Gecesi

ETİ Arkeoloji Müzesi’nde gerçekleşen program, fotoğraf sergisinin açılışı ile başladı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Frigya denildiği zaman sadece Eskişehir'in değil Kütahya, Afyonkarahisar ve Ankara'yı da kapsayan geniş bir bölgenin anlaşılması gerektiğini belirterek, Frigya Medeniyeti’nin bu şehirleri kapsayan bölgede kurulduğunu anımsattı. Frigya Medeniyeti’ni anlatan sergiye ve defileye ev sahipliğini yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Vali Tuna, "Böyle bir kültürün bu bölgede olması Eskişehir'i, Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak açısından önemli bir fırsat olduğunu vurgulamak istiyorum" dedi.

Vali Tuna ayrıca, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında düzenlenen programlarla Eskişehir'i de tanıtmaya çalıştıklarını ve bu etkinlikler kapsamında yapılan çalışmaların Eskişehir turizmine, kültürüne yapılan önemli yatırımlar olduğunu sözlerine ekledi.

Açılış konuşmalarının ardından Vali Tuna ve beraberindeki protokol üyeleri, fotoğraf sergisini gezdi. Fotoğraf sergisi açılışı sonrası düzenlenen defilede Frig dönemine ait kıyafetleri giyerek podyuma çıkan mankenler, davetlilerden ilgi gördü. Programa Vali Yardımcılarının yanı sıra, Eskişehir 1'inci Taktik Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Abidin Ünal ve davetliler katıldı.

Kaynak: İHA