Moskova'da 'Meydan Muharebesi'

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen "Zamanlar ve Dönemler" tarih festivalindeki Birinci Dünya Savaşı canlandırmaları aksiyon filmlerini aratmadı.

Kolomenskiy Parkı'nda yapılan 4. Uluslararası Tarih Festivali "Zamanlar ve Dönemler", bu sene Birinci Dünya Savaşı ve Rus Devrimi dönemlerini konu aldı. Festivalin bir bölümünde, Birinci Dünya Savaşı'nda Rusya ile Avusturya-Macaristan İmparatorluğu arasındaki 4. Galiçya muharebesi canlandırıldı.
Alanda oluşturulan cephelerin arkasına geçen iki grup askerin kullandığı silahlar, patlama efektleri, senaryo gereği yaralanan ya da ölen askerlerin oyunculuklarıyla hazırlanan canlandırma savaş filmlerinin setlerini aratmadı. Savaşı tarihte olduğu gibi Rus ordusu kazanırken, seyirciler patlama efektleri ve silah sesleriyle kendilerini geçek bir savaşın ortasında gibi hissetti.
Moskova'da bugün sona erecek "Zamanlar ve Dönemler" Festivali'nde farklı kompozisyonlarda birçok canlandırma yapılıyor. Festivalin düzenlendiği alanda her şey 20'inci yüzyılın başlarındakine uygun tasarlandı. Askerlerin kıyafetlerinden, kullanılan silahlara, maket araçlardan, atlı birliklere kadar her şey dönemine uygun şekilde hazırlandı.
Festivalde geçen senelerde eski dönem Rusya, Moskova Çarlığı ve Orta Çağ Avrupası konu alınmıştı.
Kaynak: AA