Kırklareli'nden Kısa Kısa

Lüleburgaz Milli Eğitim Müdürlüğünce, Lüleburgaz Emrullah Efendi Ortaokulu'nda veliler için düzenlenen aile içi eğitim kursu sona erdi.

Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Aydın Taşkıner, burada yaptığı konuşmada ailelerin çocuklarına yaklaşımının daha güzel olması için bu eğitimi verdiklerini söyledi.

Eğitimden önce ailelerin genellikle çocuğun okuldaki başarısızlığını sadece çocukta gördüğünü belirten Taşkıner, "Kursumuzda eğitim alan ailelerin başarısızlığın sadece çocukta değil kendilerinde de olduğunu kabul ediyorlar. Bu şekilde çocuğun başarısızlığının giderilmesi konusunda çok olumlu davranışlar sergiliyorlar. Böyle olunca da çocuk okulda başarılı olmaya başlıyor" diye konuştu.

Daha sonra törenle 3,5 ay eğitim alan 20 kursiyere sertifikaları verildi.


-Fen Lisesi Mezuniyet töreni yapıldı

Lüleburgaz Ramazan Yaman Fen Lisesi, tarafında mezuniyet töreni düzenlendi.

Okul Müdürü Erol Söylemez, Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan törende okuldan 2. mezunlarını vermenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

51 öğrencinin okuldan mezun olduğunu belirten Söylemez, "Siz değerli öğrencilerimiz bugün iki karmaşık duyguyu bir arada yaşamaktasınız. Bir taraftan üniversiteye girme bekleyişinin verdiği heyecan, diğer taraftan 4 yıldır okuduğunuz okulunuzdan ayrılma hüznünü. Sizlere yeni hayatınızda başarılar dilerken hepinizin üniversiteyi okumanızı temenni ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra okul birincisi Ahmet Bedrettin Şentürk, okul kütüğüne plaket çaktı ve ardından da mezuniyet kutlaması yapıldı.
Kaynak: AA