Kastaş'ın Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

Trabzon'da, 1977 yılında çimentoya dayalı ürünler üretmek üzere kurulan 812 ortaklı KASTAŞ'ın, 37. kuruluş yıldönümü kutlandı.

Bir otelde düzenlenen kuruluş yıldönümü törenine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Maçka Kaymakamı Alper Balcı, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, eski valiler Yılmaz Ergun ve Nuri Okutan ile Sayıştay Mahkemesi üyesi Hikmet Tuncer katıldı.

Törende konuşan Vali Öz, KASTAŞ'ın kökleşmiş bir kurum olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirterek, "Önemli bir toparlanma ve atağa geçme hamlesi içinde olduğunu biliyoruz. Türkiye'nin önemli bir yatırım ve hamle dönemi geçirdiği, altyapı, üst yapı ve sanayi tesisleri açısından önemli yatırımların yapıldığı bu dönemi geçmişteki kayıpları da telafi edecek şekilde olumluya dönüştüreceğine güvenimiz ve ümidimiz tamdır" diye konuştu.

Eski Trabzon Valisi Okutan ise kentte görev yaptığı 4 yıllık sürede KASTAŞ için üzerlerine düşen görevi yaptıklarını belirtti.

KASTAŞ Genel Müdürü Işık Eyüboğlu da KASTAŞ'ın yörede göçü önlemek amacıyla kurulduğunu ifade ederek, "Türkiye ekonomisinin akışına uygun dalgalı iş hayatı süresince birçok başarılara imza atarak zirveyi de tatmış, kriz dönemleri nedeni ile hayatta kalma mücadelesi vermek zorunda da kalmış, çok ortaklı bir kuruluş olarak bu geceyi yaşama şansı yakalayabilmiş olan ender kuruluşlardan birisiyiz" dedi.

Tören, emeği geçenlere plaket sunulmasıyla sona erdi.
Kaynak: AA