Çocuklar, 'zarifoğlu'İle Gülümsedi

Türkiye Yazarlar BirliğŸi (TYB) Konya şžubesi tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Cahit ZarifoğŸlu LJocuk şženliğŸi" İl Halk Kütüphanesi'nde gerçekleşŸtirildi.

Karaman Cihit ZarifoğŸlu İmam Hatip Ortaokulu öğŸrencileri, Beyaz Bulut Dergi ekibi, çocuklar ve çok sayıda kişŸinin katıldığŸı şŸenlikte şŸairin şŸiirleri okundu. Renkli görüntülere sahne olan programda, Cahit ZarifoğŸlu'nun Küçük şžehzade isimli kitabı ile Beyaz Bulut dergisinin 'Cahit ZarifoğŸlu ǖzel Sayısı' tüm katılımcılara dağŸıtılırken, çocuklar iğŸneye ip geçirmece oyunu oynayarak yarışŸtı.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa LJıban, TYB Konya şžubesi'ni Cahit ZarifoğŸlu adına gerçekleşŸtirilen bu anlamlı etkinliğŸi devam ettirmesinden dolayı tebrik etti. TYB Konya şžubesi yönetim kurulu üyeleri Osman Bozdemir ve Vural Kaya, şŸenlikte bir konuşŸma yaptı.
Bozdemir, ilkini 2004 yılında düzenledikleri şŸenliğŸin şŸimdi 10 yaşŸında olduğŸunu belirterek, "Amacımız merhum Cahit ZarifoğŸlu'nun adını ve hatırası yeni nesillere duyurmak, tanıtmak. Bu 10 yıllık zaman zarfı içinde organizasyonumuza katılan çocuklarımız ZarifoğŸlu'nun anısına masallar, şŸiirler okudular ve onu hatıra olarak kalplerinde yaşŸattılar. Organizasyonumuza destek olan Selçuklu Belediyesi'ne de teşŸekkür ediyoruz" dedi.

 
Kaynak: AA