Ankara'da Korsan Kitap Operasyonu

Ankara'da polisin düzenlediği operasyonlarda çok sayıda korsan kitap ve CD ele geçirildi.

Bir ihbarı değerlendiren Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü Fikri Mülkiyet Suçları Büro Amirliği ekipleri, Dikmen Caddesi'ndeki iki depoya baskın düzenledi.

Depoda yapılan aramada 15 bin 248 korsan kitap ele geçirildi. Polis bir kişi hakkında Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na muhalefetten işlem yaptı.
Polis, Olgunlar Caddesi'ndeki bazı kitapçılara da operasyon düzenledi.

Kitapları barkod okuyucuyla tek tek kontrol eden Güvenlik Şube Müdürlüğü polisi, 5 bin 488 korsan kitap ele geçirdi. Korsan kitaplardan bazılarının metal kasalar içinde saklandığı, müşterinin istemesi halinde buradan çıkarıldığı belirtildi. Operasyon sonrası 2 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.
Yenimahalle Macun Mahallesindeki Erciyes İş Merkezinde bulunan bir matbaaya da baskın yapan polis, hurda kağıtların arasına saklanmış 213 korsan kitapla, basılmış ancak henüz ciltlenmemiş 39 bin 900 sayfa, 5 bin 916 kitap kapağı ve 88 aydınger kalıp ele geçirdi. Operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.
Keçiören Nuri Pamir Caddesindeki bir iş yerinde yapılan aramada da 14 bin 123 korsan CD ele geçirildi, 1 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.
Ele geçirilen korsan yayınlar kamyonlara yüklenip Ankara Emniyet Müdürlüğünün deposuna kaldırıldı. Korsan yayınlar arasında çok sayıda dini kitabın yanı sıra İngilizce hazırlık ve tıp kitaplarının da bulunduğu bildirildi.

Ele geçirilen korsan kitaplar arasında ünlü yazarlara ait bir çok popüler kitabın yer alması dikkati çekti.
Kaynak: AA