Ödemiş-aktaş Barajı İşçileri Dertli!

Ödemiş’in Kayaköy beldesi yakınlarında yapımı süren Aktaş Barajı inşaatında çalışan işçiler, aylardır alacaklarının ödenmediğini belirterek iş bıraktı.

Ödemiş-aktaş Barajı İşçileri Dertli!
Çalışma koşullarının da giderek kötüleştiğinden yakınan işçiler, kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini ve bazı işçilerin 4-5 aylık alacaklarının ödenmediğini söylediler.
Aktaş Barajı şantiyesinde yüklenici firmanın şantiye şefiyle toplantı yapan işçiler, bu toplantıdan da sonuç alamadı. Aylardır alacaklarının ödenmemesinin yanında ayda sadece 2 gün izin yapabildiklerine dikkati çeken işçiler, bu şartlarda çalışmalarının mümkün olmadığını dile getirdiler.

Yaklaşık 150 işçinin mağduriyetinin söz konusu olduğunu söyleyen işçilerden Orhan Pilger, “Aylardır, paramızı alamıyoruz. Bazımızın 3 ay, bazımızın 5 aylık alacağı müteahhit firmada duruyor. Ödeme yapan yok. Ödeme yapıldığında da kimisi elden yapılıyor, kimisi hesaba geçiyor. Bir düzen yok. Bizim burada alacağımız duruyor ama bankalar, TEDAŞ, Telekom durmuyor. Onların faturaları durmuyor. Evde ekmek bekleyenlerimiz var. Bizim de borçlarımız dağ gibi artıyor. Kime dert yanalım, sesimizi duyan yok. Günde 11-12 saat çalışıyoruz ama karşılığını alamıyoruz” dedi.

Çalışma koşullarının giderek ağırlaştığını kaydeden Pilger, “Eskiden ayda 4 gün izin yapardık, izin günü sayısını da ayda 2 güne indirdiler. Barınma koşulları da çok iyi değil. Tarlada çalışan işçilerin rahatı bizden daha iyidir. Defalarca konuyla ilgili firma yetkilileriyle görüştük ama hep sonuç yok. ‘İstemeyen çalışmasın’ deyip rest çekiyorlar. Bunca insan hem parasını doğru düzgün alamıyor, hem de şartlar kötüleşiyor. Bu şartlarda artık çalışmayacağız. DSİ’den olsun, diğer kurumlardan olsun gelip bizim çalışma koşullarımızı denetleyen yok, kontrol yok. Barajın temeli atıldıktan sonra gelen yetkili yok. Bizler ilgi ve destek bekliyoruz. İşçilerin hakkı ödensin, çalışma şartları iyileşsin istiyoruz” dedi.

İşçilerle yapılan toplantının ardından yetkililer, önümüzdeki cuma günü ödemelerin yapılacağını ifade ederlerken, başka bir açıklama yapmaktan kaçındılar.
Kaynak: İHA