Kurtulmuş, Düzce'de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Milletimizin feraseti karşısında, kim hangi kaseti kullanırsa kullansın, neyi üretirse üretsin, hangi tapeleri ortaya koyarsa koysun, milletin bunlara itibar etmediği ortadadır. Eğer itibar etseydi, 30 Mart'ta ederdi" dedi.

Kurtulmuş, İnsan ve Medeniyet Hareketi Düzce Şubesinin 18 Temmuz Spor Salonunda düzenlediği konferansın ardından, basın mensuplarının sorularını cevapladı.
Bir basın mensubunun, TÜBİTAK'ta yapılan incelemede, özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Aralık sürecinde internette yayımlanan ses kayıtlarının montaj olduğunun belirlendiğini belirterek, konuyla ilgili düşüncelerini sorması üzerine Kurtulmuş, "Tabii o günlerde ortaya çıkan bir çok ses kaydının ve tapelerin doğru olmadığına inanıyor ve bu şekilde olduğunu tahmin ediyorduk. Zaten hukuken de bunlara itibar etmemiz mümkün değil. Ümit ediyorum ki bütün bu tapelerin, ses kayıtların arkasındaki gerçekler de böyle ortaya çıkacaktır" şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, bir takım montajlarla ve kasetlerle Türkiye'nin önüne ne kadar büyük bir badirenin konulmaya çalışıldığını, Türkiye'nin önünün nasıl kesilmek istendiğini bir kere daha gördüklerini anlatarak, "Eninde sonunda hakikat ortaya çıkar. Dolayısıyla kim, hangi gücü kullanarak, hangi montajı, hangi tapeyi ortaya koyarsa koysun, hakikat ortaya çıkar. Bir bir diğerlerinin de ortaya çıkacağı kanaatindeyim" diye konuştu.

"Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yeni kaset ve tapelerin çıkmasını bekliyor musunuz?" sorusuna Kurtulmuş, "Olabilir. Elinde kim ne varsa ortaya çıkarsın. Türkiye bunlara alıştı. Milletimizin feraseti karşısında, kim hangi kaseti kullanırsa kullansın, neyi üretirse üretsin, hangi tapeleri ortaya koyarsa koysun, milletin bunlara itibar etmediği ortadadır. Eğer itibar etseydi 30 Mart'ta ederdi" diye cevap verdi.
"Bunların yaptığı ve yapacakları her şeyin üzerini millet çizdi" diyen Kurtulmuş, şöyle konuştu:
"Neden çizmiştir? Kardeşim sen yolsuzluk meselesi diye ortaya çıkıyorsun. Bir takım tapelerden, bir takım kasetlerden bahsediyorsun da, yolsuzluk meselesi üzerinden ortaya çıktıysan niçin Türkmenler'e giden yardım tırlarını durduruyorsun. Niçin Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan mahrem bir toplantının kayıtlarını alarak, cümle aleme ilan ediyorsun. Millet bunların bu yüzünü gördü. Bu yüzlerini gördüğü için yaptıkları bütün işlerin sahte olduğunu, yaptıkları bütün işlerin bu milletin aleyhine olduğunu gördü. Öyle inandı. Sandıkta 30 Mart sonuçları ortaya çıktı. Dolayısıyla bundan sonra ne yaparlarsa yapsınlar hiç birisi tutmaz, hiç birisi tutmayacaktır."
Kurtulmuş, "bunların" hedeflerinin hakikati ortaya çıkartmak değil, büyük Türkiye'nin kurulmasını önlemek, bir takım yabancı güçlerin destekleriyle Türkiye'nin önüne engeller çıkarmak olduğununu açık bir şekilde gördüklerini vurgulayarak, "Bu tapelerin, kasetlerin ortaya çıkartılan uydurma bir takım haberlerin aslındaki amacının Türkiye'deki yolsuzlukların önüne geçmek değil, Türkiye'yi Ukrayna'dan bin beter hale getirmek olduğunu da bu milletimiz gördü. Türkiye'yi Mısır gibi bir takım darbe teşebbüslerinin içerisine doğru sürüklemek olduğunu bu millet gördü. Dolayısıyla bundan sonra bu millet hiç birşeye itibar etmeyecektir" diye konuştu.


Kaynak: AA