Köylülerin Su Çilesi

Iğdır'ın Tuzluca ilçesine bağlı Eğrekdere köyünde yaşanan su sıkıntısı çileye dönüştü.

Köylülerin Su Çilesi

Tuzluca ilçesine yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan 30 haneli ve 150 nüfuslu Eğrekdere köyü sakinleri, köylerinde su hattının geçmesine rağmen belediyeden kaynaklı su sıkıntısı çektiklerini ileri sürdü.

Bir önceki yönetimle bu suyu kullanmak için 30 yıllık protokolleri olduğunu ifade eden Eğrekdere Muhtarı Veli Bozyiğit, “Bundan bir önceki dönemde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Belediye Başkanı ile köyün alt tarafından geçip Tuzluca ilçesine giden su hattından faydalanma karşılığında 30 yıllık protokol imzaladık. Köyümüzde bulunan kaynaktan saniyede 3 metreküp çıkmasına rağmen belediyeden saniyede bir metreküp su alıyoruz. Buna rağmen yeni yönetim suyun kendilerine yetmediğini bahane göstererek içme suyumuzu kesti. Yeni belediye başkanımız bir önceki dönemde imzalanan 30 yıllık protokolü tanımayarak mevcut suyu kullanmamız için bize bir aylık süre verdi. 150 nüfuslu köyümüzün bu içme suyu sıkıntısını nasıl çözeceğiz? Yetkililerden yardım bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“SUYUMUZ KESİLİRSE KÖYDEN GÖÇ ETMEK ZORUNDA KALACAĞIZ”
Öte yandan 30 Mart yerel seçimlerinin hemen ardından köyün suyunun 15 gün boyunca kesildiğini ifade eden Bağdagül Susan isimli köy sakini ise, “Su olmadan hiçbir ev işi yapamıyoruz. Köyümüzün ilerisinde su var ama artık taşıyacak gücümüz kalmadı. Kaçıncı asırda yaşıyoruz ki eşekle su taşıyalım? Devlet yatırım yapmış, evlerimize su şebekesi hattı çekmiş. Biz de buna güvenerek çamaşır makinesi, şofben aldık. Su olmadan nasıl sağlıklı bir yaşam sürdürelim? Su sorunumuz çözülmezse köyümüzden göç etmek zorunda kalacağız” şeklinde konuştu

Kaynak: İHA