Kastamonu'da Sağanak

Seydiler ilçesinde sağanak nedeniyle taşkın meydana geldi, evler ve tarım arazileri zarar gördü.

İki gündür etkisini arttırın sağanak nedeniyle Yağlar, Hacıkayalar, Yayla ve Turplar mahallelerindeki birçok evin zemin katını ve ekili alanları su bastı.
Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sel felaketinden mahallerini etkilendiğini ve birçok evin hasar gördüğünü söyledi.

Bir mahalleye su veremediklerini ifade eden Şahin, "Sel felaketinden kaynaklanan su şebekemiz zarar gördü. Ekiplerimiz süratle çalışıyor. Felaketin yaklaşık belediyemize verdiği zarar 150 bin lira civarında" diye konuştu.

Şahin, geçen yıl da benzeri afet yaşadıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Yine de hazırlıklıyız. Her an sel baskınıyla ilgili meteorolojik bilgileri takip ediyoruz. Alanımızın ve arazimizin düz olması sebebiyle, Devrekani Çayı'yla etrafımızdan gelen havzalarda biriken suların ani hızla akması, taşkına sebep veriyor. Buradaki en büyük eksikliğimiz, sele maruz kaldığımız bölgelerdeki derelerin ve çayların yataklarının çok dar olması. Vatandaşlar derenin, ırmağın içine kadar ağaç dikmiş.
Yukarıdan gelen suyun debisi hızlı olduğu için taşkınlara sebep veriyor. AFAD ekipleri, Devlet Su İşleri İl Müdürlüğü ve Seydiler Belediyesi ve Kaymakamlığı olarak ekiplerimizle oradaydık."
Kaynak: AA