-kastamonu'da 'Cumartesi Buluşmaları' Programı

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) ve Basın İlan Kurumu (BİK) Kastamonu Şube Müdürlüğünce "Cumartesi Buluşmaları" programı düzenlendi.

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki programda konuşan KGC Başkanı Erkan Yılmaz, basın ve çeşitli kurumlar arasındaki diyoloğun gelişmesini amaçladıklarını söyledi.

Buluşmaya katılanların, bilgi ve birikimlerini kamuoyuna duyurmak istediklerini dile getiren Yılmaz, "En büyük hedefimiz bu programı geleneksel hale getirmek. Bu toplantılardaki amacımız resmiyetten uzak ve daha rahat bir ortamda dostça kurumları ve gazetecileri buluşturmak olacaktır. Bu amaç doğrultusunda bu programı başlatıyoruz" diye konuştu.

BİK Kastamonu Şube Müdürü Yaşar Kuru ise etkinlik sayesinde gazetecilerin kurumlarla olan işbirliğini artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Konuk olarak katılan Başbakanlık Müşaviri Yunus Akgül de Anadolu şehirlerinin ülke gündemine gelebilmesinin bürokratların ve iş adamlarının bu kentlerde sıkça yer almasına bağlı olduğunu söyledi.

"Cumartesi Buluşmaları" programının ilk konuğu olduğunu kaydeden Akgül, "Salonumuz çok dolu değil ama bu hiç önemli değil. Eğer buna ısrarla devam edilirlirse, Ankara'daki bürokratlar, dünya çapındaki iş adamları buraya davet edilirse, inanıyorum ki daha büyük salonlar bile aramaya başlayacaksınız" dedi.

Akgül, böyle etkinliklerin üniversiteyle birlikte yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Bütün üniversite öğrencileri için Ankara'dan gelen bir bürokratla tanışmak çok önemli. Onların gelecekteki hayatları belki de bu şekilde şekillenecek. Buraları üniversite öğrencilerinin doldurması gerekiyor diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA