Yaptırmayanlara Ceza Var

Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, 2014 yılı için egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahipleri uyarıldı.

Ölçüm yaptırmayan taşıt sahiplerine 875 lira, yönetmelikte belirtilen sınır değerlere aykırı emisyona sebep olanlara ise bin 755 TL idari para cezası kesilecek.
2872 sayılı çevre kanunu gereğince 2104 yılı için egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahiplerine 875 yönetmelikte belirtilen sınır değerlere aykırı emisyona sebep olan motorlu taşıt sahiplerine ise bin 755 lira idari para cezası geliyor.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda egzoz kontrolü ile ilgili yönetmeliğin 2013 yılında yürürlüğe girdiği hatırlatılarak egzoz gazı emisyon ölçüm periyotlarının hususi ve resmi otomobiller için ilk üç yaş sonunda ve devamında her iki yılda bir diğer motorlu taşıtlarda ise ilk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir olarak düzenlendiği belirtildi.

Trafik zabıtalarının taşıtların egzoz gazı emisyon ölçüm pulu olup olmadığını denetlediği bildirilen, açıklamada istasyonların yetkili egzoz gazı emisyon ölçüm istasyonu ibareli tabelayı motorlu taşıt sürücülerinin görebileceği bir yere asmaları gerektiği bu yükümlülüğe uymayan istasyonlara idari yaptırım uygulanacağı vurgulandı.

Ayrıca egzoz gazı emisyon ölçümü için yetkili her egzoz gaz emisyon ölçüm istasyonunda en az iki ölçüm personeli çalıştırma zorunluluğu getirildiği istasyonlardan hizmet yeterlilik belgesi yerine Türk Akreditasyon kurumundan alınmış akreditasyon belgesi isteneceği bildirildi.

Kaynak: İHA