Varto'da Yılsonu Sergisi

Varto Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğü kursiyerlerin yıl boyunca el emeği ve göz nuruyla yaptığı çalışmalar sergiledi.

HEM'de düzenlenen serginin açılışında konuşan İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, ilçede yaşaşan yaklaşık 3 bin kişiyi HEM kurslarıyla buluşturduklarını söyledi.

Şahin, "Hane ziyaretleri yapılarak, kursiyerlerin halk eğitime gelmelerini sağladık. Bugün kursiyerlerimiz el emeği ve göz nuruyla yaptıkları ürünleri sergiledi. Bu çalışmalardan dolayı kursiyerlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Varto HEM Müdürü Mehmet Sever ise tüketen değil, üreten ve ürettikleriyle de aile bütçelerine katkı sunan meslek sahibi bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Merkezde gönüllülük esasına dayanarak açtıkları sosyal ve kültürel kurslarla, toplumun kültür seviyesini yükseltmeyi, bilgi ve beceri kazandırmayı amaçladıklarını belirten Sever, "2013-2014 eğitim öğretim yılında 26 dalda 223 kurs açtık. Çalışmalarımız devam ediyor. Merkezdeki kurslara 2 bin 482 kadın, bin 46 erkek katıldı ve sertifika almaya hak kazandı" diye konuştu.

Başarılı kursiyelere sertifika verilmesinin ardından, serginin açılış kurdelesi kesildi.
Açılışa İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Uğur Çelik, Belediye Başkanı Sabite Ekinci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Basri Avcı, kurum amirleri, kursiyer ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA