Selçuklu’da Çevre Bilinci Artıyor

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Selçuklu’da Çevre Bilinci Artıyor

Daha temiz bir gelecek için çevrenin korunması ve bu bilincin arttırılması amacıyla düzenlenen program, Şükriye Onsun İlkokulu öğrencilerinin çevre yürüyüşü ile başladı.

Belediye sosyal tesislerinde devam eden programda Selçuklu Belediyesi, ilçe genelindeki ilkokul ve ortaokullar arasında düzenlenen ambalaj atıklarından eser yapma yarışmasında 20 okul ve 140 öğrenci arasından dereceye giren öğrencileri çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Selçuklu Belediyesi sosyal tesislerde düzenlenen etkinlikte daha güzel bir dünya için çevre bilincinin önemine vurgu yapan öğrenciler sergiledikleri piyes, şiir dinletisi ve gösterileriyle büyük beğeni topladı.

“AMACIMIZ GELECEK KUŞAKLARA TEMİZ BİR ÇEVRE BIRAKMAK”
Programda konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, en önemli sorunun çocuklara temiz bir çevre bırakmak olacağını söyledi.

Başkan Altay, “Bu manada belediyeler önemli çalışmalar yapıyorlar. Şehirleşmeyle birlikte çöp önemli bir problem haline geldi ve çok ciddi bütçeler harcanıyor. Selçuklu Belediyesi’nin bir yılda çöp toplama maliyeti yaklaşık 18 milyon lira. Bu parayı sadece çöp toplamak için harcıyoruz. Bu bedelin düşürülmesi ve çocuklarımıza çevre bilinci aşılamak için bu tür yarışma ve programlar yapıyoruz. Aslında hedefimiz tüm hanelerden geri dönüşüme esas malzeme alabilmek ve bunların çöp olmadığı bilincini oluşturmak. Bu manada ‘Geleceğimi Kazanıyorum’ isimli yarışma çok önemli bir proje. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Umuyorum hem Dünya Çevre Günü hem de bu program çocuklarımızda çevre bilincinin oluşmasına vesile olur. Böylece yapılan bu harcamalar başka hizmetlere yansır ve ülke ekonomisine katkı sağlar” dedi.

“SON 5 YILDA GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİ İLE 335 BİN 342 AĞACIN KESİLMESİNİ ÖNLEDİK”
Geri dönüşüm atıklarının toplanmasıyla ilgili ciddi bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Başkan Altay, “Son 5 yılda 19 bin 726 ton kağıt topladık. Toplanan kağıtlarla ilgili asıl çarpıcı olan rakam ise 335 bin 342 ağacın kesilmesini bu vesile ile önledik. Yani son 5 yılda geri dönüşüm için topladığımız kağıtlarla 300 binin üzerinde ağacın kesilmesini önlendi. Konya şartlarında ağaç yetiştirmenin ne kadar zor olduğunu biliyorsunuz. 18 bin ton plastik malzeme ve 2 bin 863 ton cam malzeme toplayarak 286 bin litre benzin tasarrufu sağlandı. Bin 116 ton metal toplayarak ta 1milyon 450 bin kg hammaddenin doğaya zarar vermesini önlemiş olduk” diye konuştu.

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Selçuklu Belediyesi tarafından ilkokul ve ortaokullar arasında “Geleceğimi Kazanıyorum” isimli ambalaj atıklarından eser yapma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri programa katılan protokol tarafından verildi.

Programın sonunda ambalaj atıkları kullanılarak yapılan eserlerden oluşan sergiyi gezen katılımcılara Selçuklu Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: İHA