Kula'da Mezuniyet Sevinci

Celal Bayar Üniversitesi Kula Meslek Yüksekokulu 12. dönem mezuniyet töreni Kula Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı.

Törende konuşan Kula Meslek Yüksekokulu Müdürü Salih Yavuzer, okulun 2001-2002 eğitim öğretim yılında öğrenci almaya başladığını belirterek "2 programla başlayan eğitim öğretimimiz zamanla maalesef tek programa düşmüştür. 2012 yılında Halkla ilişkiler ve Tanıtım programını açtık. 2013 yılında da Maliye programını açtık. Şu anda İşletme Yönetimi, Halkla ilişkiler ve Tanıtım ile Maliye programlarıyla eğitim öğretimimize devam ediyoruz" dedi.

2010 yılındı 300 olan öğrenci sayısının bu yıl 850'ye çıktığını kaydeden Yavuzer, önümüzdeki eğitim öğretim döneminde bu sayının 1000'nin üzerine çıkacağını dile getirdi.
Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Pakdemirli ise, okulun artarak devam eden bir başarı grafiğini yakaladığına dikkati çekerek "Üniversitemiz hızlı bir yükselişte. Celal Bayar Üniversitesi artık Türkiye'de eğitimin yükünü çeken üniversiteler arasına girmiş durumda. 40 bin'in üzerinde öğrencimiz var. MYO olarak ön lisans programında Türkiye'nin 5. üniversitesi olduk. Bu da bizim ara eleman ihtiyacını karşılamada gösterdiğimiz performansı belirliyor. Elbette ki daha yeni bölümler açmak, eğitim çeşitliliğini arttırmak, öğrenci sayımızı arttırmak niyetindeyiz" dedi.

Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere belgeleri verildi.

Tören, dereceye girenlere plaket verilmesinin ardından öğrencilerin keplerini havaya fırlatmasıyla son buldu.
Kaynak: AA