Kayseri'de Öldürülen Öğretmen İçin Eğitimcilerden Eylem

Kayseri'de müdür yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Aktaş'ın öğrencisi tarafından uğradığı yumruklu saldırı nedeniyle 18 gün süren yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetmesi, Adana'da eğitimciler tarafından protesto edildi.

Kayseri'de Öldürülen Öğretmen İçin Eğitimcilerden Eylem

Eğitim-Sen üyesi bir grup eğitimci, “Can güvenliğimiz sağlanmalı” diyerek Abidin Dino Parkı'nda toplanıp basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, öğrencilerin okul içerisinde veya dışarısında birbirini yaramalarının, bazı velilerin sorun çözmek adına okulu silahla basmalarının, şiddet kullanarak öğretmen ve öğrenci dövme olaylarının son yıllarda hızla artışının dikkat çektiğini belirtti.

Eğitim emekçilerinin şiddetin hedefi olduğunu vurgulayan Karagöz, şiddetin dayandığı toplumsal nedenlerin gelir adaletsizliği, yoksullaşma, kamu hizmetlerinin ticarileştirilmesi, işsizlik olgusu, halkın gelecek kaygısı, gençlerin arasında sisteme dönük güvenin aşınması, kültürel yozlaşma ve yabancılaşma, yazılı ve görsel medyanın şiddet unsurları içeren programlarındaki artış olduğunu kaydetti.

Okullardaki şiddetin son bulması için acilen gerekli adımların atılması gerektiğinin altını çizen Karagöz, şöyle devam etti:
“Hiç kimse şiddetin uygulayıcısı ya da hedefi haline getirilmemelidir. Bu konuda somut ve kalıcı çözümler üretilmesi ve okullarda yaşanan şiddetin önlenmesi için başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere bütün yetkilileri acilen harekete geçmeye çağırıyoruz. Eğitim emekçilerine yönelen her türlü şiddeti kınıyor, öğrencisinin saldırısı sonucu yaşamını yitiren Mehmet Aktaş öğretmenimizin ailesine ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz.”
Kaynak: İHA