Karate Açıklaması

Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası, 7-8 Haziran tarihlerinde İzmir'de yapılacak.

Karate Federasyonundan yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Karate Federasyonunun (EKF) bu yılki ikinci büyük organizasyonu Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası'na, 19 ülkeden, 115 kulüp ve 500'e yakın sporcunun katılacağı belirtildi.
Şampiyonaya ev sahibi Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Estonya, Fransa, Makedonya, Almanya, Yunanistan, İtalya, Lüksemburg, Karadağ, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovakya, İspanya ve İsviçre katılacak. Türkiye, 2012 yılından sonra şampiyonaya ikinci kez ev sahipliği yapacak. Şampiyonada, 16-18 Mayıs'ta, Bartın'da düzenlenen Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası'nda kategorilerinde dereceye giren 40 kulüp mücadele edecek.
Kata ve kumite dallarında ümit, genç ve büyüklerde yapılacak mücadeleler sonunda 8 kategoride kupa ve madalyalar dağıtılacak.
Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Türkiye şampiyonasında takımların performanslarının kendilerini umutlandırdığını belirterek, "Son yıllarda bu şampiyonada kulüplerimizin başarısı ön planda. Kulüplerimiz yapacakları küçük değişikliklerle bu başarılarını devam ettirecektir" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA