Muş Hem’de Yılsonu Sergisi

Muş Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü’nün 2013-2014 eğitim öğretim yılı yılsonu sergisinin açılışı yapıldı.

Muş Hem’de Yılsonu Sergisi

Serginin açılışında konuşan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yavuz İçyer, 2013-2014 eğitim öğretim yılında 523 kursun açıldığını belirtti.

İçyer, 5 bin 399 kadın ve 4 bin 502 erkek olmak üzere toplam 9 bin 901 kursiyere ulaştıklarını söyledi.

İçyer, “Muş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce 2013- 2014 eğitim öğretim yılında mesleki ve teknik kurslar, sosyal kültürel kurslar ve okuma yazma kurslarımız açılmış olup bu kurslarda eğitim gören kursiyerlimizin sanatını göreceksiniz. Mesleki teknik 213 kurs açılmış toplam 3 bin 975 kişi katılmıştır. Sosyal kültürel kurslarımız kapsamında 240 kurs açılmış 4 bin 908 kursiyer katılmıştır. Okuma ve yazma kurslarımız kapsamında 70 kurs açılmış olup bin 18 kişi katılmıştır. Genel toplamda ise 523 kursumuza 5 bin 399 kadın, 4 bin 502 erkek ve toplamda ise 9 bin 901 kursiyerimiz katılmıştır” dedi.

Vali Vedat Büyükersoy ise, kursiyerlerin yapmış olduğu çalışmaları önemsediklerini belirterek, aile ekonomisine katkıda bulunmaları temennisinde bulundu. Kursiyerlerin el emeği göz nuru çalışmaları yakından inceleyen Vali Büyükersoy, kursiyerlere ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde açılan kurslarda her geçen gün genç kız ve hanımların sayısının giderek arttığına dikkat çeken Vali Vedat Büyükersoy’un eşi Zehra Kadriye Büyükersoy da, eğitim gören genç kızların çalışmaları çok beğendiğini vurguladı. Büyükersoy, genç kızların kurs görerek aldıkları eğitimlerle çeyiz ve aile ekonomisine katkı sunduğunu ifade ederek, “Çok güzel emekler vermişler. Her geçen gün bu kurslarımız artıyor, gelişiyor ve daha güzel emekler ortaya çıkıyor. Her geçen gün ayrıca hanımlarımız ve genç kızlarımızda kurslara ilgi gösteriyor. Bu bizi çok mutlu ediyor. İnşallah gelecekte daha da bunlar artacaktır. El emeği göz nuru yaptıkları eserleri satıyorlar ve ailelerine katkıda bulunuyorlar. Genç kızlarımızın bu sanata yönelmesi için davet ediyoruz” dedi.

Açılışa; Vali Vedat Büyükersoy ve eşi Zehra Kadriye Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Yavuz İçyer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kurum amirleri ve çok sayıda davetli ile birlikte kursiyerler katıldı.

Kaynak: İHA