İzmir'deki Cinayet Davası

Bornova ilçesindeki Büyük Park'ta bir kişiyi öldürmek, bir kişiyi de yaralamak suçundan 2 yıldır tutuklu 6 sanığın tahliye talepleri reddedildi.

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya "tasarlayarak adam öldürmek" ve "yaralama" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanıklar Erhan G, Murat B, Ercan G, Aydın A, Osman İ, Hamza T. ile olayda yaralanan Metin Uğurlu ve avukatlar katıldı.

Mahkeme başkanı Ömer Faruk Ceylan, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan Metin Uğurlu hakkındaki raporun geldiğini, raporda Uğurlu'nun yaralamadan kaynaklı hayati tehlikesinin oluşmadığı, fakat iç organlarında işlev bozukluğu ya da başka bir hasar tespiti için bir üniversite hastanesinde elektronöromiyografi (EMG) çektirilmesi gerektiğini söyledi.

Sanık Erhan G, yaralama ve öldürme olayının tasarlayarak değil, anlık geliştiğini belirterek, tahliyesini talep ettiğini söyledi.

Sanık avukatları, müvekkillerinin 2 yıldır tutuklu olduklarını, uzun tutukluluk süresi nedeniyle, ailelerinin de mağdur olduğunu vurgulayarak, sanıkların tahliyelerini istedi.
Mahkeme heyeti, Metin Uğurlu'nun Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden EMG'sinin çekilmesine, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Sanık yakınlarının karar sonrası üzüldüğü gözlendi.
Bornova'da, 2012 yılı haziran ayında, Erhan G, ablası D.G. (37) ile gönül ilişkisi yaşadığı öne sürülen Özgür Tüzün'le (43) Büyük Park'ta buluşmuş, ikili ve arkadaşları arasındaki kavgada, bıçaklanan Tüzün, yaşamını yitirirken, yanındaki arkadaşı Metin Uğurlu (38) yaralanmıştı.
Kaynak: AA