Anneler Doğum Paketiyle Destekleniyor

Yağlıdere Kaymakamlığınca yürütülen proje kapsamında, doğum yapacak ihtiyaç sahibi annelere, içerisinde bebekleri için kullanacakları eşyaların bulunduğu doğum paketi desteği veriliyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca gerçekleştirilen projeyle ihtiyaç sahibi olan ve doğum yapacak anneler tespit ediliyor. Aile hekimleri tarafından belirlenen en acil ihtiyaçlar, annelere hediye ediliyor. Paketin içerisinde ateş ölçer, zıbın, tırnak makası, ıslak mendil, çocuk bezi, elbise gibi eşyalar yer alıyor. Projenin ikinci aşamasında ise nüfusa kayıt yaptırmaya gelen babalara çocuk sağlığı ve bakımıyla ilgili kitapçık veriliyor.
Kaymakam Osman Aydoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında aile hekimleriyle doğum sonrasında acil ihtiyaçları karşılayacak bir paket hazırladıklarını söyledi.

Doğum paketinin, ailelerin hastaneye gittiklerinde ihtiyaçlarını karşılamak ve doğum sonrasında onların yanında olduklarını gösteren küçük bir hediye olduğunu ifade eden Aydoğan, şunları kaydetti:
"Bu paketi ailelerimize vererek 'hayırlı olsun' dileklerimizi de sunmuş oluyoruz. Doğum sırasında çocukların ateş ölçer, zıbın gibi acil ihtiyaçlarını karşılamak ve annelerin yanında olmak için geliştirilmiş bir proje. Bu, projenin ilk basamağı. Doğum sonrasında ise baba nüfus kağıdı çıkarmaya geldiğinde ebeveyn eğitimi, çocuk eğitimi konusunda onlara eğitici bir kitap hediye ediyoruz. Projeyle asıl hedefimiz doğum sırasında heyecan, telaş ve maddi imkan dolayısıyla edinemedikleri bazı şeylerin ailelere hediye edilmesidir."
- Paketin içerisindekiler çocuk sağlığı düşünülerek hazırlandı
Aydoğan, projenin İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde tasarlandığını vurgulayarak, "Hekimlerimiz doğum paketinin içerisindeki acil ihtiyaçları belirledi, bize bildirdi. Biz de vakıf olarak bunu gerçekleştirdik. Örnek verecek olursak ateş ölçer çocuk sağlığı için paketin içerisinde bulunan en önemli ihtiyaçlardan biri" dedi.

Kaynak: AA