Muş'ta Taşeron İşçilerden İş Bırakma Eylemi

Muş'ta Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinde (VEDAŞ) çalışan taşeron işçiler, mevcut haklarının iyileştirilmesi talebiyle iş bırakma eylemi yaptı.

Bulanık, Malazgirt ve Hasköy arıza servislerinde çalışan bir grup işçi, Eski Öğretmen Evi karşısında bulunan VEDAŞ Arıza Servisi önünde bir araya gelerek, 2 saat iş bırakma eylemi yaptı.
Burada işçiler adına basın açıklamasını okuyan Enerji Sen Genel Merkez Eğitim Sekreteri Süleyman Keskin, işçilerin yaklaşık 2 aydır maaş almadan çalıştıklarını söyledi.

İşçilerin yeteri kadar iyi niyet ve sabır gösterdiğini ifade eden Keskin, şöyle konuştu:
"2 aydır aç karna çalışacaksınız, hakkınızı aramaya kalktığınızda da birileri kalkacak işçi arkadaşlarımızı tehdit edecek, yok öyle yağma. Hakkari'de VEDAŞ çalışanlarının alınlarının terini nasıl kazandıklarını hepimiz biliyoruz. Dayatılan kölelik sözleşmelerine karşı nasıl bir direniş yürüttülerse, buradaki arkadaşlarımız da aynı direnişi, aynı kararlılığı burada da gösterecek. Oradan nasıl bu şirketin müdürlerine Hakkari'de ki arkadaşlarımız diz çöktürmesini bildilerse Muş'ta enerji işçisi kardeşlerimizde, üyelerimizde aynı şekilde diz çöktürmesini iyi bilirler."
Kaynak: AA