Dünya Ehlibeyt Vakfı İftarı

Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, "Din ve vicdan özgürlüğü, Avrupa standartları düzeyinde olmalı, devlet inançlardan elini çekmelidir. Sorunumuz, sistemden kaynaklanmaktadır, inançlararası bir sorun yoktur" dedi.

Altun, Polat Renaissance Hotel'de düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, uzun bir süre İslamın muhabbetinin herkesten esirgendiğini, sistemin insanları ayrıştırdığını, vakıf olarak bu duvarları kaldırmaya çalıştıklarını söyledi.

Ayrım yapan, insanları katleden, dünya nizamını bozan ve insanları yoksulluğa, cehalete iten faktörlerin temelinde zalimlik ve cahilliğin olduğunu anlatan Altun, "Dinlerin temelinde insanların ıslahı ve güzelliği vardır. Bugün İslam coğrafyasında yaşanan vahşetler, hepimizi üzmektedir. Bizim inancımız gereği, insana yapılan her kötülüğü Allah'a yapılmış kabul ediyoruz. İnsana yapılan her hizmet ve iyiliği de Allah'a yapılmış kabul ediyoruz" diye konuştu.

Altun, Allah'ın kainattaki her şeyi farklı yarattığını, bu farklılığa karşı çıkmanın Allah'a karşı çıkmak olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:
"Bugün Türkiye'de de inançların sorunu, Alevi sorunu gündeme geliyor ve zaman zaman çalıştaylar yapılıyor. Türkiye'de devletin belli bir inanca imtiyaz tanıması, inançlara karışması, inançlararası ayrım yapması ortadan kaldırılmalıdır. Bu, 90 sene önce yapılan bir yanlıştır. Türkiye'deki sorunun asıl nedeni, bu yanlışın devam etmesidir. Din ve vicdan özgürlüğü, Avrupa standartları düzeyinde olmalı, devlet inançlardan elini çekmelidir. Sorunumuz, sistemden kaynaklanmaktadır, inançlararası bir sorun yoktur. Kim, neye inanıyorsa inansın, nasıl ibadet yapıyorsa yapsın, hangi dinde, inançta olursa olsun bu, onun kutsal hakkıdır."
"Arap Yarımadası ve onların başka coğrafyalara taşıdığı vahşetler, bizi ürpertiyor, üzüyor" diyen Altun, İslam'da terörün yerinin olmadığına dikkati çekti.
İftar programına, İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ve İstanbul Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı da katıldı.

Kaynak: AA