Açıkta Satılan Dondurmaya Dikkat

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları BirliğŸi (AESOB) ve Pastacılar Odası BaşŸkanı Abdullah Sevimçok, açıkta satılan dondurmalara karşŸı uyarılarda bulundu.

Sevimçok, yaptığŸı yazılı açıklamada, sıcak yaz günlerinin olmazsa olmazları arasında yer alan dondurma konusunda vatandaşŸı uyararak, nerede ve nasıl üretildiğŸi bilinmeyen dondurmalardan uzak durulması gerektiğŸini bildirdi.
ǖzellikle mahalle ve cadde aralarında, ehil olmayan kişŸilerin işŸyerlerinde üretilerek açıkta satılan dondurmanın sağŸlık açısından ciddi tehlike oluşŸturduğŸunu kaydeden Sevimçok, dondurmanın ana maddesinin süt olduğŸunu ve sütün de en çok ve en çabuk bakteri üreten gıdalardan biri olduğŸunu belirtti.

Bu yüzden kontrollü ve hijyenik şŸartlarda üretilerek ana işŸi bu olan esnaf dükkanlarında satılan dondurmalardan alınması gerektiğŸini ifade eden BaşŸkan Sevimçok, açıklamasına şŸöyle devam etti:
"Açıkta satılan dondurmalar hijyenik şŸartlarda hazırlansa bile, külaha yerleşŸtirilmesinde kullanılan kaşŸık, özel solüsyonun içinde tutulmadığŸı için mikroorganizmaların yuvası haline gelir ve kaşŸık üzerinde üreyen bakteriler her kaba daldırılıp çıkarıldığŸında dondurmaya bulaşŸır. Dönerci, fırıncı, kuruyemişŸçi, büfeci gibi yerlerin önünde dondurma tezgahı olmamalı, herkes erbabı olduğŸu işŸi yapmalı."
 
Kaynak: AA