Verimlilik Haftası

Samsun Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mürsel Kuloğlu, "Verimlilik günümüzde ekonomik kalkınmanın, sosyal ilerlemenin ve yaşam standardı artışının tek kaynağıdır" dedi.

Kuloğlu, Verimlilik Haftası kapsamında KOSGEP Konferans Salonu'nda gerçekleşen Yalın Düşünce ve Verimlilik konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
Toplantıya, Ticaret ve Sanayi Odaları, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, KOBİ'lerin AR-GE, üretim, satış, pazarlama ve finans müdürleri, mühendisler, firma yetkililerinin yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Verimlilik bilincinin önemine işaret eden Kuloğlu, ülkenin kalkınması, işletmelerin rekabeti ile hayatta kalması ile sürdürülebilir kalkınma hızının korunabilmesi için bütün kesimlerin verimlilik bilinci içerisinde hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

İşletmeler ile kamu kurum ve kuruluşlarının düzenlenen benzer toplantı ve konferanslarda verimlilik üzerine ortaya konulan bilgilerden faydalanmalarını hedeflediklerini belirten Kuloğlu, "İşçilere daha çok ücret, iş verenlere daha çok kar, devlete daha çok vergi sağlamanın havuzunu oluşturan verimlilik, iş ve dış pazarlarda rekabet eden bir işletmenin kalite, satış sonrası hizmetler ve imaj gibi kozları arasında seçkin bir yer tutar. Verimlilik günümüzde ekonomik kalkınmanın. sosyal ilerlemenin ve yaşam standardı artışının tek kaynağıdır. Düşük verimlilik, enflasyona, ödemeler dengesinde açığa ve işsizliğe yol açarak pek çok sosyo ekonomik olayı büyük ölçüde etkiler" diye konuştu.


Kuloğlu, amaçlarının ülkenin rekabet gücünün arttırılması ve ekonominin verimlilik temelli sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasına yönelik çaba göstermek olduğunu sözlerine ekledi.
Söz konusu toplantıda kısa bir konuşma yapan Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı ise verimliliğin önemine vurgu yaptı. Kubalı, verimliliğin emekle ve planlı çalışma ile mümkün olacağını da söyledi.

Toplantı, sektöründe başarılı firmaların temsilcilerinin sunumları ile devam etti.
Kaynak: AA