Sivrice'ye Cezaevi Yapılması

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şekerdağ, Sivrice'ye cezaevi yerine turizm yatırımı yapılmasını belirttiği yazıyı, bakan, milletvekili ve yetkililere gönderdi.


Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şekerdağ, Sivrice ilçesine cezaevi yapılması düşüncesinin yanlış olduğu ve projeden vazgeçilmesi için, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Elazığ milletvekilleri, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü’ne bir yazı göndererek, Sivrice’nin bölgenin en önemli turizm bölgesi olduğunu ifade ettiğini söyledi.

Şekerdağ gönderdiği yazıda,"Adalet Bakanlığı tarafından ilimiz Sivrice ilçesine açık cezaevi yapılması konusu bir süredir ilimiz kamuoyunda çeşitli tartışmalara konu olmakta ve başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere çok sayıda dernek, meslek örgütleri Sivrice ilçesinde bu tür bir yatırım yapılmasına karşı olduklarını beyan etmektedirler. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler de turizm potansiyeline sahip olan Sivrice ilçesine turizm amacı dışında yapılacak yatırımların doğru tercih olmayacağı kanaatimi kamuoyu ile paylaşmış bulunmaktayız. 22 Aralık 2012 tarihili Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Elazığ-Tunceli Fırat Havzası Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilmiş olup, bölgemiz turizm alanında önemli bir avantaj elde etmiştir. Bu avantajla 2023 hedeflerinde Elazığ’ın Hazar Gölü, Batık Kent, Hazar Baba Kayak Merkezi, tatil köyleri, konaklama ve spor amaçlı yatırımlar, su sporları ve benzeri yatırımlarla önemli bir turizm geliri elde etmesi hedeflenmektedir. Dolayısı ile Sivrice ilçesi sadece Elazığ için değil bölge turizmi açısında da çok önemli bir değer ifade etmektedir. İyi niyetli bu girişimin temelinde istihdam ve gelişim anlamında sıkıntı yaşayan Sivrice ilçesine yatırım hedefi olduğu görülmesine karşın, bu düşüncenin Sivrice'nin turizm imajına zarar vereceği değerlendirilmelidir. Sivrice ilçesinin gelişim bölgesi olan eski azot fabrikasının yerine yapılması planlanan açık cezaevinin bu bölgenin tüm gelişimini durduracağı muhakkaktır. Oysa aynı bölgeye Turizm Meslek Yüksek Okulu, Turizm Meslek Lisesi, Kültür Edebiyat Parkı gibi turizm hedefli eğitim yatırımlarının yapılması Sivrice ve Elazığ halkının ortak beklentisidir. Yine bir turizm bölgesi olan Aydın’ın Didim ilçesine yapılması planlanan aynı türden bir yatırımdan Adalet Bakanlığımız toplumun tepkileri üzerine vazgeçmiştir. Güncel bir örnek olarak önümüzde duran bu gelişme esas alınarak Sivrice ilçesine düşünülen bu yatırımdan vazgeçilmesi hususunda, çok değerli girişim ve katkılarınızı takdirlerinize saygılarımla arz ederim” ifadelerine yer verdi

Kaynak: İHA