Nijerya'da Boko Haram Şiddeti

Nijerya ordusu, aralarında 10 generalin de bulunduğu bazı üst düzey askeri yetkililerin, Boko Haram örgütüyle iş birliği yaptıkları gerekçesiyle askeri mahkemede yargılandığına ilişkin iddiaların asılsız olduğunu bildirdi.

Sözcü Chris Olukolade, Abuja merkezli yerel Leadership gazetesinde çıkan iddiaları yalanlayarak, söz konusu haberin Nijerya ordusunun ve personelinin imajına büyük zarar verdiğini söyledi.

Chris Olukolade, "Özellikle vurgulamak isterim ki Nijerya ordusundan hiçbir general herhangi bir dava kapsamında yargılanmamaktadır" dedi.

Leadership gazetesinin haberinde, operasyonları sabote ettikleri şüphesiyle çok sayıda kişinin gözaltına alındığı, zanlılar arasında 10 generalin yanı sıra diğer rütbelerde askerlerin de bulunduğu ileri sürülmüştü.
Haberde, bu kişilerden bazılarının Boko Haram'a istihbarat ve mühimmat sağlamaktan suçlu bulunduğu, diğerlerinin ise askeri mahkemeye çıkarılmak üzere bekletildiği iddia edilmişti.
Nijerya'da dine dayalı yönetim isteyen Boko Haram örgütü kanlı saldırılarıyla biliniyor. Nisan ayında Chibok'taki okullarından çok sayıda kız öğrenciyi kaçıran örgüt, binlerce kişinin ölümünden sorumlu tutuluyor.
Kaynak: AA