Ney ve Çiğ Köfteli İmza Günü

Yazar Sinan Yağmur son kitabı ‘Aşkın 7 Hali-Bişnev’ için Adıyaman’da düzenlediği imza gününde, neyler çalındı, çiğ köfteler dağıtıldı.

Ney ve Çiğ Köfteli İmza Günü

Kabri Adıyaman’da bulunan sahabe Hz. Saffan Bin Muattal’ın konu alındığı ‘Aşkın 7 Hali- Bişnev’ kitabın imza günü ve tanıtımımında Yazar Sinan Yağmur, Hastane Caddesi üzerindeki Yaşar Kırtasiye önünde imza günü düzenledi.

Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği imza günü diğerlerinden farklı oldu. Okuyuculara bir taraftan ney ziyafeti diğer taraftan çiğ köfte ikramında bulunuldu.

‘Aşkın 7 Hali- Bişnev’ adlı kitabın 100 bin olan ilk baskısının kitapçılarda tükendiğine ve ikinci baskıya geçildiğini belirten Yazar Sinan Yağmur, bu kitabın 1 milyon satacağını tahmin ettiğini söyledi.

Sinan Yağmur konuşmasında, “Çıktığı ilk gün en çok satanlarda 1. sıraya yükseldi. Yayın evinden öğrendiğimi göre 100 bin olan ilk baskı üç gün içerisinde bitti. Kitabı yazmam 8 buçuk ay sürdü. Kitabın bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmiyordum. Benim yazdığım kitapların okunma oranı 40 milyonu geçti. Tüm kitaplar benim evlatlarım ama bu kitabımın bereketinin daha başka olacağını tahmin ediyorum. Bir milyonu aşacağını düşünüyorum. Okuyucularım bu kitabı yabancı dillere çevrilmesini şimdiden talep ediyorlar. Farklı dillerde bu kitaba bastıracağız.

Okuyuculardan yoğun şekilde olumlu tepki alıyoruz. Okuyucularımız kabri Adıyaman’da bulunan Sahabe Hz. Saffan Bin Muattal’ı bilmediklerini ve gerçek aşkı anlattığımız için teşekkür maili alıyoruz.

İnsanların Hz. Saffan Bin Muattal'ı iyi tanımaları gerekir. Bu kitap iki şehir her güzelliğiyle anlatılmaktadır. Birisi Adıyaman diğeri Amasya’dır. Herkesin birbirini ötekileştirdiği şu dönemde Hz. Saffan Bin Muattal'ın insanların birbirine daha kardeşçe yaklaştıracağını, kucaklayacağına inanıyorum. İlim, irfan ve kardeşliğin merkezi Adıyaman’dır. Toprağında bir çok gönül erini yetiştirmiştir.

Ashabı kiramın güzide neferlerinden Hz. Peygamber Efendimizin ‘İkinci Yusuf’ diye nitelendirdiği Hz. Saffan Bin Muattal İslam tarihinde imanın, iftira, sabrın ve kahramanlığın bir örneğidir” dedi.

Kaynak: İHA