Kocasinan Meclisi Toplandı

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kentsel dönüşüm çalışmalarına yoğunluk verdiklerini belirterek, Kocasinan'ın hız kesmeden çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Kocasinan Meclisi Toplandı

Kocasinan Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20 maddesine istinaden 2014 yılı 9. birleşiminin birinci oturumunu Başkan Mustafa Çelik yönetiminde gerçekleştirerek 24 asıl ve 1 ek gündem maddesini karara bağladı.

Nisan ayı meclis toplantısından sonra yaptıkları belediye çalışmalarıyla ilgili olarak meclis üyelerine bilgiler veren Başkan Mustafa Çelik, "Kentsel dönüşüm çalışmaları bizim bölgemizde yapılması gereken en elzem ve hayırlı işimiz olacak. Bununla ilgili olarak temel planlamalara baz olacak şekilde hava fotoğraflarının çekilmesiyle hava görüntüleri alındı. Bunlara göre kentsel dönüşümün imar planı ve düzenlemeleri yapılacak. Başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesi amacıyla yurtdışı bilim müzelerinin gezisiyle ilgili Milli Eğitim Müdürlüğüyle birlikte çalışmalara başladık. Meclis üyelerine tablet bilgisayar dağıtımında açıklayacağımızı belirttiğimiz nikah paketinin hazırlıklarını tamamladık. 10 gün içinde bütün nikahlarda yeni çiftlerimize hediye edeceğiz. Öğrencilerimize dağıtacağımız kırtasiye paketinin hazırlık çalışmalarına da başladık" dedi.

Başkan Mustafa Çelik'in konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçti. İlk olarak Gelir İdaresi Başkanlığı'nın 6336 Sayılı Kanunu'na istinaden istediği gayrimenkul satış komisyonunda görevlendirilecek meclis üyesinin seçimi gerçekleştirildi.

Mustafa Öztürk oy çokluğuyla bu komisyona üye olarak seçildi. Başkan Çelik daha sonra birim müdürü ve üst kadrolara yapılan atamalara ilişkin meclis üyelerini bilgilendirildi, yönetim kadrosunda yapılan yeni organizasyon sonucunda görev alan yeni birim müdürlerini tanıttı.

Mülkiyeti Kocasinan Belediyesi'ne ait gayrimenkullerin, kamulaştırılan bazı yerlerinin bedeline karşılık takas edilebilmesi ve satışı için encümene yetki verilmesi de oybirliğiyle kabul edildi. Ayrıca İmar Komisyonu tarafından hazırlanan bazı taşınmazlara ilişkin imar plan değişikliğini içeren raporlar görüşülerek karara bağlandı.

Bununla birlikte aralarında Erkilet, Sümer, Cırgalan, Şeker, Kuşçu, Kızık ve Yeşil Mahalle'de bulunan bazı parsellerde uygulanacak imar plan değişikliğiyle ilgili hazırlanan raporlar ise incelenmek üzere İmar ve Plan Komisyonu'na havale edildi.
Kaynak: İHA