Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu...
Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısına Nazım Hikmet'in Vasiyet şiirinden; 'Yoldaşlar, nasip olmazsa görmek o günü, ölürsem kurtuluştan önce yani, alıp götürün Anadolu'da bir köy mezarlığına gömün beni. Hasan beyin vurdurduğu ırgat Osman yatsın bir yanımda ve çavdarın dibinde toprağa çocuklayıp kırkı çıkmadan ölen şehit Ayşe öbür yanımda.' dizelerini okuyarak başladı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satır başları;

BEDEL ÖDEMEKTEN KAÇINMADILAR

'51 yıl önce bugün hayatını kaybetti. Büyük acılar çekti, şiir yazdığı toplumu savunduğu için bedel ödedi. Ulusal kurtuluş destanını onun kadar güzel yazan başka bir şair yoktur. O bir kuvayi milliyeciydi. Ona vatan haini dediler. Sanatçılar her dönem acı çektiler. Çünkü onlar toplumun önderleriydi. Bedel ödediler, bedel ödemekten kaçınmadılar.

NAZIM HİKMETİ'İN YERİ GEZİ PARKI'DIR

6 milyon yurttaş Nazım Hikmet'i Anadolu'ya getirmelidir. Gezi Parkı'na gidenler bir ağaç gibi tek ve hür olmak istiyorlardı. O nedenle Nazım'ın yeri Gezi Parkı'dır.

SİZE YALAN SÖYLEYEN BAŞBAKAN'IN ARKASINDA DURACAK MISINIZ?


Camide bunlar içki içiyorlar dedi, yalan söylediği ortaya çıktı. Neden bunu söylüyor: insanları birbirine düşürmek için. Merak ediyorum iç çatışma olsaydı, binlerce kişi ölseydi ne diyecekti acaba? Tekrar söylüyorum: yalancıdan başbakan olmaz. 6 milyon yurttaşıma sesleniyorum: Size yalan söyleyen bu başbakanın arkasında duracak mısınız?

DİKTATÖR BOZUNTUSUNA KARŞI ORTAK MÜCADELE EDECEĞİZ

Vatandaşlarıma sesleniyorum, Havva Bir'i gördünüz. Jop var mı var, dayak var mı var? Bunlara karşı direnmek hepimizin görevi. Bütün Anadolu kadınlarına sesleniyorum. Ortak mücadele edeceğiz. Kime karşı? Bir diktatör bozuntusuna karşı.

TÜRKİYE'Yİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

Mutlu olacağız. Umudumuzu yitirmeyeceğiz. Tipik bir örneği ortaya çıktı. Nerede, Yalova'da. Bütün baskılara karşı direneceğiz, özgür ve güzel Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz.

ALLAH'IN TAKDİRİ DEDİ

Birçok sorunu var insanımızın. Soma gibi. İktidarı bekledim, onlar 'Allah'ın takdiri' dedi. Dine indirgedi. Diyanet'i bekledim. Sonunda konuştular. Sayın hocamız Mehmet Görmez bir konuşma yaptı. Çok güzeldi. Her camide okunsun isterim.

ŞU ANDA İSTANBUL'U DAHA ZEKİ BİRİ YÖNETİYOR

İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet müthiş yaratıcı bir zekâya sahipti. Bir devleti imparatorluk haline getirdi. İstanbul'u ile şimdiki İstanbul'u karşılaştıralım. Şu anda İstanbul'u daha zeki biri yönetiyor. '