Osmaniye'de 2500 Kişiye İftar Yemeği

Osmaniye'de Ramazan ayı nedeniyle açılan iftar çadırının ilk yemeğini Belediye Başkanı Kadir Kara verdi.

Osmaniye'de 2500 Kişiye İftar Yemeği

Osmaniye Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan iftar çadırında her gün 2 bin 500 kişilik iftar yemeği verileceği bildirildi.

İftar çadırında öğleden sonra saat 15.00’de orucunu evlerinde açacak ihtiyaç sahibi vatandaşlar için 1500 kişilik 3 çeşit yemek dağıtılacak. Ayrıca iftar saatinde de iftar çadırına gelen bin kişiye 4 çeşit yemek verilecek.
Osmaniye Belediyesi tarafından her yıl uygulanan ve bu sene de Cumhuriyet Meydanı’nın hemen yanına kurulan iftar çadırına gelen vatandaşlara aşçı şapkası ve önlüğü giyerek ilk kepçeyi koyan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, “İftar çadırından yemek alan vatandaşlarımız bu yıl daha da iyi hizmet alacaklar” dedi.

Akşamları ise Ramazan ayının ruhuna uygun programlar düzenlediklerini belirten Kara, teravih namazına göre programın şekilleneceğini söyledi.

Kara, “Yine Cumhuriyet Meydanı’ndaki Ramazan etkinliklerimiz iftardan sonra çocuk eğlenceleri ile başlayıp, teravih namazına kadar devam edecek. Teravih namazı ile birlikte programa ara verilecek. Namaz çıkışı ise gecenin sanatçısı sahne alacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA