Elvan’ın Ailesi Yardım Bekliyor

Malatya’da 2 yaşındaki Elvan isimli çocuğa teşhis konulamıyor.

Elvan’ın Ailesi Yardım Bekliyor
Oturamayan, konuşamayan ve yaklaşık 1,5 yıldır çeşitli hastanelerde tedavi gören Elvan Laçin (2) adlı çocuğa teşhis konulamaması Laçin ailesini perişan etti.
Yeşiltepe Mahallesi’nde oturan ve asgari ücretle güvenlikçi olarak çalışan Baba Kamil Laçin, çocuklarının hastalığına teşhis konulamadığı için herhangi bir tedavi hizmeti de verilemediğini anlatarak çaresizliklerini dile getirdi. Kamil Laçin, özel hastanelerden ve sağlıkla ilgili çalışan ilim adamlarından çocuklarının hastalığının teşhisi konusunda yardım beklediklerini belirtti.

Sosyal güvenceye sahip olduğunu belirten Kemal Laçin, “Tek amacımız çocuğumuzun hastalığı ile ilgili teşhis konularak hastalığının ne olduğunun ortaya çıkarılması ve tedavinin bu şekilde devam etmesidir” dedi.

Ellerinde tahlil raporları ile birlikte birçok hastaneye başvurduklarını ifade eden Kemal Laçin “Çocuğumuzun günden güne yatağa bağımlı bir halde olması ailemizi perişan ediyor. Elimizden de bir şey gelmiyor. Teşhis konulamadığı için ilaç dahi verilemiyor. Bilim adamlarımızdan, hastanelerimizden ve hayırseverlerimizden bu konuda yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Tek çocuğu olan Elvan Laçin’in, oturamadığı, yürüyemediğini, bırakınca hemen düştüğünü ve konuşamadığını söyleyen Kemal Laçin, çocuğun bu durumuna 10 aylıktan sonra farkına vardıklarını söyledi.

Kemal Laçin, gittikleri doktorların büyük şehirlerdeki hastanelere götürülmesi gerektiğini tavsiye ettiklerini dile getirerek, “Ancak maddi imkanım yok ki çocuğumu götüreyim” dedi.

Kaynak: İHA