Başkan Gümrükçüoğlu Hayrat’ta

Ramazan’ın ilk gününde Hayrat ilçe merkezinde gerçekleştirilen iftar programında yaklaşık bin kişi ile birlikte oruç açan Başkan Gümrükçüoğlu, iftarın ardından sahur vaktine kadar ilçe’yi gezdi.

Başkan Gümrükçüoğlu Hayrat’ta

İftar programının ardından ilk olarak Hayrat’ın Hamzalı Mahallesi’nde bulunan kız yatılı Kur’an Kursu’nu ziyaret eden Gümrükçüoğlu, yurtta öğrenim gören öğrencilerle buluştu. Kurs yönetiminden de bilgi alan Başkan Gümrükçüoğlu, ülke çapında üstün başarılar elde eden Hamzalı Kız Kur’an Kursu’na hizmet etmenin kendileri için bir şeref olduğunu kaydetti.

Hayrat’ın Pınarca Mahallesi’ne geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’nin en yüksek oyu aldığı ilçe olan Hayrat’a Başbakan Erdoğan’ın selamlarını getirdiklerini ifade ederken vatandaşların özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili sorularını yanıtladı. Kendisine “Başkanım cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Hayrat’ta tulum çıkaracağız, yine rekor kıracağız” diye seslenen vatandaşlara teşekkür eden Gümrükçüoğlu, Salı günü Ankara’da gerçekleştirilecek olan törenle Cumhurbaşkanı adayının açıklanacağını vurgularken, “Bizlerde o törende olacağız. Hayrat bizim için özel bir ilçedir. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de üzerine düşeni yapacaktır. Bizler sizlere yapamadığımız hizmetler için mahcubuz. Hayrat’ın ihtiyaçlarını biliyoruz. İnşallah beş yıl içinde bu ihtiyaçların tümünü yerine getirerek mahcubiyetimizi gidereceğiz” ifadelerini kullandı.

Pınarca Mahallesi sakinlerinin gençlerin kahvehanelerden kurtarılması için sosyal tesis talebine de yanıt veren Başkan Gümrükçüoğlu, “İşte başkanım (Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu) burada. İnşallah o arsayı bulacak, ben tesisi yapacağım. Beş yıl içinde inşallah bu işleri yapacağız. Biz gençlerimiz için bunları yapacağız ama onlardan da bir isteğimiz var. Sigara içmesinler, sigara içen gençlerimiz bu illetten kurtulsunlar, bizler onlar için gerekeni yapacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA