Başbakan Erdoğan Açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayının ilk iftarını Birlik Vakfı’nda açtı.

Erdoğan, "Şu anda Irak ve Suriye tarihlerinin en zor süreçlerinden geçiyor. Hiç kimse çıkıp da ne Irak'ta, ne de Suriye'de, başka etkenleri, dış güçleri suçlamasın. Önce işe kendimizden başlamamız lazım” dedi.


Birlik Vakfı’nın düzenlediği iftar programına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilk orucunu vatandaşlarla beraber açtı. İftara Erdoğan’ın yanısıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve davetliler katıldı.

Burada kürsüye davet edilen Başbakan Erdoğan, Ramazan-ı Şerif insanlık ve İslam alemi için son derece zor bir zamanda karşıladık. Zaman ne kadar zorlu da olsa bu mübarek aya umutla, heyecanla, çok büyük beklentilerle girdik. Hiç kuşkusuz bizim şer gördüklerimizde ola ki bir hayır vardır. Bugün ilk orucunu tuttuğumuz, ilk iftarına eriştiğimiz mübarek Ramazan inşallah coğrafyamızdaki şerlerin hayra tahlil olmasına da vesile olacaktır” diyerek sözlerine başladı.

Diyanetin sloganıyla sözlerini sürdüren Başbakan Erdoğan, “Diyanet İşleri Başkanlığımız bu Ramazanda ‘hiç kimse kimsesiz kalmasın’ çağrısıyla bir kampanya başlattı. Yoksulun sevinmediği bir Ramazan ruhuna uygun bir şekilde idrak edilmemiş Ramazan'dır. Vatanından, evinden uzakta zor şartlarda ülkemizde misafir olan Suriyeli kardeşlerimize bu Ramazan'da daha bir ehemmiyet göstermenizi tüm kardeşlerimden istiyor, diliyorum” dedi.

“ŞU ANDA IRAK VE SURİYE TARİHLERİNİN EN ZOR SÜREÇLERİNDEN GEÇİYOR
“Bu Ramazanın diğer Ramazanlardan daha çok önemli olduğunu görüyoruz” diyen Başbakan Erdoğan, “Şu anda Irak ve Suriye tarihlerinin en zor süreçlerinden geçiyor. Hiç kimse çıkıp da ne Irak'ta, ne de Suriye'de, başka etkenleri, dış güçleri suçlamasın. Önce işe kendimizden başlamamız lazım. Herkese sorulması gereken soruları, eğer gerçekten cesursa kendisine yöneltsin. O kadar büyük acılarla karşılaşıyoruz ki tarifi mümkün değil” diye konuştu.

Üzerlerine bağladıkları bombaları patlatan ve ardından tekbir getiren kişileri zavallı olarak niteleyen Başbakan Erdoğan, “Düşünün ki bazı zavallılar çıkıyor, üzerine bombaları bağlıyor. Bir camiye gidip orada namaz kılanların arasına üzerindeki bombayı patlatarak, tekbir getirmek suretiyle orayı kan gölüne çeviriyor. O bombayı patlatan zavallı bunu da kendi inançları doğrultusunda yaptığını söylüyor. Biz hedefe ulaşmakla mükellef değiliz, biz hedefe ilerleyen yolda bulunmakla, o yolda ilerlemekle mükellefiz. Yolu unutup menzile ulaşmayı tek gaye olarak benimseyenlerin bugün düştükleri zavallı durumu sizler de görüyorsunuz. Mesele okul, talebe, yoksulun elinden tutmak değil. O görüntünün altında meselesi güç olan, iktidar olan, hırsını tatmin etmek isteyenlerin düştükleri acziyeti sizler de bugünlerde çok iyi görüyorsunuz. Ölmeden önce menzile ulaşmak için kendilerine her yolu meşru görenler tökezleyip düşerler, düştüler, düşecekler” dedi.

Başbakan Erdoğan, “Makam mevki hırsına asla kapılmadan, doğru yoldan şaşmadan, bu kutlu dava sancağını en yüksek burçlara doğru taşımaya devam edeceğiz. Şu geniş coğrafyamızdaki mazlumlar inanın Türkiye'ye bakıyor. Filistin, Mısır, Suriye, Irak, Libya, Afganistan, Somali bizlere bakıyor, bizi istikbali olarak görüyor. Ümmetin parçalanması işçin gayret edenlere karşı dik durmaya mecbur olduğumuzu özellikle hatırlatmak istiyorum. Bölgemizde gözyaşının, yoksulluğun, kanın, zulmün dinmesini Rabbimden niyaz ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Başbakan Erdoğan burada yaptığı konuşmasının ardından Üsküdar Kısıklı’daki konutuna geçti.
Kaynak: İHA