Sincan’da Geri Dönüşüm Seferberliği Devam Ediyor

Sincan Belediyesi ve Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı(ÇEVKO) işbirliği ile Sincanlılar geri dönüşüm konusunda bilgilendiriliyor.

Sincan’da Geri Dönüşüm Seferberliği Devam Ediyor
Belediye ilçede kurduğu Çevre Timleri ile kapı kapı dolaşıp geri dönüşüm hakkında Sincanlıları bilinçlendirmeye devam ediyor.
Son olarak Sincan’a 1 tır dolusu geri dönüşüm kutusu getiren belediye, projenin son aşamasındaki bölgelere de ulaşmayı başardı. Temelli ve Yenikent’teki vatandaşı da bilgilendirerek projenin son ayağını da uygulamaya koyan Sincan Belediyesi, bu bölgedeki vatandaşında kapısını tek tek çaldı ve geri dönüşümün önemini anlattı. Broşür ve ilanlarıyla farkındalık oluşturmaya çalışan Çevre Timlerini vatandaşlarda ilgi ile dinledi.

AMBALAJ ATIKLARI ÇÖP DEĞİLDİR
1 litre atık yağın sudan 100 yılda bile arındırılamadığının altını çizen Çevre Timleri, “Atık piller ise doğadan 300 yılda bile yok olmuyor. Ambalaj atıklarının çöpe atılmasıyla milli servetimiz çöpe gidiyor. Bunun yerine ambalaj attıkları ile evsel atıklarımızı farklı poşetlerde biriktirmeliyiz. Böylece hem ülkemiz hem de doğamız kazanır” dedi.

Sincan Belediyesi, “Daha Güzel Yarınlar ve Daha Yaşanabilir Bir Dünya İçin” herkesi geri dönüşüm çalışmalarına destek olmaya davet etti

Kaynak: İHA