Karaman Polisinden Sürücülere İftar

Karaman Emniyet Müdürlüğü, Ramazan ayı dolayısıyla iftar saatinde yolda olan sürücülere iftar yemeği verdi.

Karaman Polisinden Sürücülere İftar

Karaman-Konya Karayolu üzerindeki Bölge Trafik Şube Müdürlüğü önünde iftar saatinde yolda olan sürücüler polisler tarafından durdurularak, iftar yemeğine davet edildi. Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı bu uygulamayı ilk defa gören sürücüler şaşkınlıklarını gizleyemezken, görevlilere teşekkür etti. Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'nde verilen iftar yemeğine katılan İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, iftara yetişme telaşıyla kazaya veya başka bir olumsuzluğa sebebiyet vermemek için polis-vatandaş kaynaşması sağlamak adına uygulamayı her yıl yaptıklarını söyledi.

Emniyet Müdürü Şahne, "Kapımız açıktır girene, lokmamız helaldir yiyene” düsturu ile bu faaliyeti geleneksel hale getirdiklerini ifade ederek, "İnsanlarımıza hoş bir vakit geçirmek, ihtiyaçlarını giderebilmek için güzel ortamlar hazırlamak niyetindeyiz. Uygulamayı geçtiğimiz yıllarda yaptığımız gibi bu yıl da hayata geçirdik. Bizimle birlikte olan, bizimle birlikte olmak isteyen vatandaşlarımızla Ramazan boyunca iftarı birlikte yapıp bir çay içebilirsek mutlu olacağız. Onlara hem polisimizin, hem ülkemizin, hem de devletimizin güler yüzünü gösterirsek kendimizi mutlu hissedeceğiz" diye konuştu.

Şahne, sürücüleri trafik kurallarına uyma noktasında da uyararak, Ramazan’ı her açıdan iyi geçirebilmeyi temenni ettiklerini belirtti.

Şahne, iftarını sürücülerle birlikte aynı masaya oturarak açtı

Böyle bir uygulamayla ilk defa karşılaştıklarını ve şaşırdıklarını söyleyen sürücüler ise, uygulamanın polis-halk yakınlaşmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Kaynak: İHA