Dalgıçların Gözde Mekanı Açıklaması

Saros Körfezi, su altı zenginlikleri ve temiz deniziyle amatör ve profesyonel dalgıçları Edirne'ye çekiyor.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Saros Körfezi'nin mavi derinliklerinde harika bir dünyayı keşfetmek isteyen dalgıçların, özel firmaların düzenlediği kurslara katılarak, körfezde dalış yaptığını anlattı.
Kurslara her hafta yaklaşık 500 kişinin katıldığını belirten Özcan, bölgenin dalgıçların gözde mekanlarından olduğunu aktardı.
Çalışmaları süren yapay resif projesiyle dalgıçlara su altında görsellik yaratmayı amaçladıklarını belirten Özcan, "Yakında bir gemi ile uçak batıracağız. Daha önce de Seyit Onbaşı ile çok sayıda asker resifini su altına indirdik. Su altında tarihi canlandıracağız" diye konuştu.

Dalış eğitmeni Ahmet Uz ise İbrice Limanı çevresinin Marmara Bölgesi'nin en önemli dalış merkezlerinden biri olduğunu dile getirdi.
Körfezin dalgıç eğitimi açısından uygun olduğunu anlatan Uz, "Ulaşımı kolay, denizi temiz. Her derinlikte su bulmak mümkün. Yani eğitimler için 3-5 metrelik, ileri dalışlar için de 20 metreden 42 metreye kadar dalışa elverişli alanlar var. Dip yapısı alabildiğince canlı. Eğitim yapılan bölgelerde farklı özellikler mevcut. Bölgede sürdürülen yapay resif çalışmaları da su altındaki görselliği ve canlılığı arttırıyor" ifadelerini kullandı.
Uz, Toplar Burnu, Minare, Asker Kayası ile Cennet ve Cehennem koylarının bölgedeki en uygun ve güzel dalış yerleri olduğunu vurguladı.
Uzman eğitmenler denetiminde 5 dalış yapan kursiyerlere 1 yıldız dalgıç sertifikası, daha ileri aşamaları tamamlayan dalgıçlara 2 ve 3 yıldız sertifikası veriliyor.
Kaynak: AA