Beyşehir Gölü'ndeki Adalar Tekneyle Tanıtılacak

Beyşehir Gölü'nde bulunan adalar, 100 kişi kapasiteli gezinti teknesiyle yerli ve yabancı turistlere tanıtılacak.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölü'nde irili ufaklı 33 adanın olduğunu, bunların ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlere daha iyi tanıtılması amacıyla çalışma başlattıklarını ifade etti.

Başkan Özaltun, yıllardır turizme açılmayı bekleyen Beyşehir Gölü içindeki adaların daha iyi tanıtılabilmesi için 100 kişi kapasiteli bir gezinti teknesinin alımını planladıklarını söyledi.

Özaltun, "Bu teknemiz sabahtan ilçe merkezinden çıkıp akşam saatlerine kadar göl içindeki uzak mesafeli adalara tur düzenleyecek. Amacımız ilçemize gelen yerli ve yabancı misafirlerimize Beyşehir Gölü'nün keşfedilmemiş güzelliklerini tanıtabilmek" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile ilçeyi "İçanadolu Bölgesi'nin incisi" haline getirmek istediklerini dile getiren Özaltun, şunları kaydetti:
"Beyşehir Gölü, çevresindeki yerleşim birimleri vasıtasıyla göle karışan kanalizasyon atıklarından da tamamen kurtulacak. KOSKİ Genel Müdürü Selim Uzbaş bu konuda bize müjde verdi. 2015 yılı sonuna kadar gölün yıllardır yaşadığı bu çevresel sorundan kurtarılacağını söyledi.

İşte görüyorsunuz, yürürlüğe giren yeni Büyükşehir Yasası ile elimiz daha da güçlendi, imkanlarımız arttı. Artık Beyşehir her konuda hizmete doyacak."
Özaltun, Türk Yıldızları'nın ileriki haftalarda Beyşehir Gölü üzerinde gösteri uçuşu yapacağını da sözlerine ekledi.
Kaynak: AA