Balıkesir'den Kısa Kısa

Türkiye Emekliler Derneği Bandırma Şube Başkanı Mithat Günüç, emeklilerin sosyal hizmetlerden yeterince pay alamadığını iddia etti.

Günüç, gazetecilere yaptığı açıklamada, şubelerinin 8 bin 900 üyeye sahip olduğunu söyledi.

Türkiye'de emeklilerin sosyal hizmetlerden yeterince pay alamadığını öne süren Günüç, "Emekliler olarak 19 yıldır beklediğimiz İntibak Yasası nihayet çıktı. Ancak bu yasanın 80 yıl geriye işlemesi gerekirdi, olmadı. Halen ülkemizdeki emekliler 7 ayrı sistemden maaş alıyor. Bu nedenle de maaşlar arasında çok önemli farklılıklar var. Bu farklılığın mutlaka gerçekçi bir şekilde giderilmesi gerekiyor" dedi.

Günüç, yaklaşık 4 ay önce hükümet tarafından yayımlanan genelge uyarınca toplu taşıma araçlarının 65 yaş üzerindeki vatandaşlara ücretsiz olması gerektiğini, ancak belediyenin bu zorunluluğa uymadığını iddia edip, bu kategoriye girenlere yüzde 40 indirim uygulandığını bildirdi.
- Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Payal
Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal, büyükşehir uygulaması nedeniyle bazı sıkıntılar yaşadıklarını savundu.
Büyükşehir uygulamasında henüz sistemin tam olarak işlemediğini dile getiren Payal, "Bilindiği gibi ulaşım, kent içi parklar artık Büyükşehir Belediyesinin yetkisinde. Sistemin tam anlamıyla işlemeye başlamaması nedeniyle Erdek içindeki parklar da Büyükşehir Belediyesinin yetki alanında olduğundan şu anda ilçede ulaşım karmaşa içinde" dedi.

Üyelerin birçok işlemini yerine getirmekte zorlandıklarını, zaman zaman da Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odasına danışıp, bilgi aldıklarını anlatan Payal, "Dilerim, Büyükşehir Belediyesinin işleyişinde taşlar yerine oturur ve bu işler düzelir" diye konuştu.

Kaynak: AA