Suriyeli Mültecilere Ramazan Yardımı

Çadırkentlerde yaşayan Suriyeli mülteciler için düzenlenen kampanyada toplanan yardım malzemesini taşıyan tır, Şanlıurfa'ya doğru yola çıktı.

İnsani yardım gönüllülerinden Halit Bitkin, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeryüzü kurulduğu günden beri hak-batıl mücadelesinin devam ettiğini söyledi.

Osmanlı Devleti'nin ortadan kalkmasıyla emperyalist güçlerin iştahını kabartan enerji verimliliği yüksek Ortadoğu bölgesindeki insanların yerinden, yurdundan edildiğini belirten Bitkin, şöyle konuştu:

"Aileleri yerinden ve yurdundan edilmiş, insanlar işkencelerle yaşam savaşı vermek zorunda kalmıştır. Suriye'de yaşananlar, büyük bir trajedidir. Yaklaşık 2 ay önce 4 arkadaşımla daha karar aldık ve valiliğe müracaat ettik. Soma'daki acı olayı ülkemiz yaşamamıştı ama Suriye'deki acı devam etmekteydi. Daha sonra hemen çalışmalara başladık. Bu çalışmada esnaflarımız, işçilerimiz, memurlarımızdan ev hanımlarına kadar herkesin desteği oldu. Kastamonu'da bağışçılarımızın desteğiyle şu an çuvalı 50 kilogram olmak kaydıyla 515 çuval un ve bunun yanında da her pakette 2 tane olmak kaydıyla 600 paket çocuk maması gönderiyoruz."

Bitkin, tırdaki malzemelerin Deniz Feneri Derneği aracılığıyla sınır bölgelerindeki kamplarda yaşayan Suriyelilere ulaştırılacağını aktardı.

Duanın ardından yardım tırı, "kardeşlik sınır tanımaz" sloganları eşliğinde Şanlıurfa'ya hareket etti.

Kaynak: AA