Okul Gibi Cezaevi

Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan hükümlüler, açılan kurslarda hem eğitimlerine devam ediyorlar hem de tahliye olduktan sonra sürdürebilecekleri bir meslek öğreniyorlar.

Okul Gibi Cezaevi

Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, hükümlülerin ve tutukluların, çağdaş ceza infaz sisteminde cezalarını infaz ederken tahliyelerinden sonra topluma yeniden kazanmalarını sağlamak onları ıslah etmek, topluma yararlı fertler olarak yetiştirilmek üzere meslek edindirme kursları, okuma-yazma bilmeyenlere okuma-yazma kursları, ilköğretim ve lise eğitimleri, çeşitli konferanslar ve moral ve motivasyonlarını yükseltmek için seminerler, konferanslar, konserler, bilgi yarışması, tiyatro gibi çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler yapmaya devam ediyor

Cezaevi Eğitim Birimi’nin son yıllarda ağırlık verdiği bu çalışmalar sayesinde 50 iş-meslek kursu, açık lise, Açıköğretim Fakültesi ve YGS kurslarından 642 hükümlünün faydalandığı belirtildi.

Elbistan Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Bülent Belli, tutuklu ve mahkumların bu kurslarla bireysel anlamda kendilerini yetiştirme ve geliştirme fırsatı bulduklarını söyledi.

Belli, “Kurumumuza ait eğitim birimimizde, iş ve meslek kursları, eğitim öğretim kursları, sosyal kurslar ve konferanslar olmak üzere 4 kategoride faaliyetler yürütülmektedir. Tutuklu ve mahkumlar bu kurslara devam etmek suretiyle bireysel anlamda kendilerini yetiştirme ve geliştirme fırsatı buluyorlar. Eğitim birimimizde bilgisayar laboratuvarı, kütüphane, sinema salonu, konferans salonu, iş ve meslek atölyeleri ile derslikler oluşturuldu. Yapılan etkinlikler için gerekli olan bütün donanımları içermektedir. Cezaevi yönetimi ile eğitim birimi görevlileri, çalışmaların aralıksız ve verimli bir şekilde yürütülmesi için özverili bir şekilde çalışmaktadır. Cezaevinde bulunan tutukluların ve mahkumların ıslahı ve topluma faydalı bireyler olmaları noktasında eğitim biriminin çalışmalarına özel bir önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu 1.Müdürü Faruk Korkmaz ise, 2013-2014 eğitim öğretim yılı faaliyet raporuna göre eğitim öğretim kurslarındaki 1. Kademe, 2. Kademe, açık lise, YGS, AÖF kurslarından 203, iş ve meslek kurslarından 207, sosyal kurslardan ise 232 tutuklu ve mahkumun eğitimden geçirildiğini kaydetti.

Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu 2.Müdürü ve Eğitim Birimi Sorumlu İdarecisi Ercan Özcanan da bu dönem için çalışma programına 50 adet kursun konulduğu, bunlardan 35 tanesinin tamamlandığı kaydetti.

Açılan kursların 15 tanesinin ise şu anda aktif olarak devam ettiğini hatırlatan Özcanan, tamamlanan kurslardan 232 adet belgenin verildiğini ifade etti.

Ayrıca ‘Değerler Eğitimi’ kapsamında rutin olarak, belirlenen içeriklerle ilgili konferansların da düzenlendiği ifade edildi.
Kaynak: İHA