Kazakistan'da İlk Teravih

Ramazanı karşılayan Kazakistanlı Müslümanlar başkent Astana'da bulunan ve Orta Asya'nın en büyük camilerinden olan Hazret Sultan Camisinde ilk teravih namazlarını kıldı.

Yatsı namazının vakti olan 22.55'e doğru Hazret Sultan'ı doldurmaya başlayan Astana'da yaşayan Müslümanlar arasında kadınlar ve çocukların yanı sıra çok sayıda genç yer aldı.
Hatimle kıldırılan teravih namazı öncesi Hazret Sultan Camisi imamları ramazanın önemini anlatan kısa bir hutbede bulundu.
Yüzlerce Müslüman'ın saf tuttuğu ve hatimle kıldırılan teravih namazı 1,5 saate yakın sürerken, kadınlar kendilerine ayrılan üst katın tamamında namaza durdu ve bazı çocukların ise oldukça büyük olan cami içinde oynadıkları görüldü.

Kazakistan Din İdaresi'nden yapılan açıklamaya göre, başkent Astana'da bu ramazan ayı süresince 7 ayrı ibadethanede hatimle teravih namazı kılınacak.
Ramazanın ilk gününü yarın karşılayacak Astana'da yaşayan Müslümanlar imsak vakti olan 03.32'den itibaren oruçlarına başlayacak ve 21.41'de oruçlarını açacak.

Kaynak: AA