Bursa’da Sinekle Mücadele Başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında halk sağlığını tehdit eden sivrisinekle mücadele çalışmalarını Nilüfer Vadisi’nden başlattı.

Bursa’da Sinekle Mücadele Başladı

Bursa’nın her açıdan sağlıklı bir şehir olması adına çalıştıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiyeleri ve iç hukuk sisteminin talimatları gereği, ilaçlama hizmetinin Büyükşehir Belediyesi tarafından tek elden yürütüldüğünü kaydetti.

Nilüfer Vadisi’nde ilaçlama ekiplerinin göreve başlamasıyla ilgili düzenlenen törende konuşan Başkan Altepe, “Bursa’nın çevre sağlığı ilaçlamalarının daha bilinçli, ekonomik ve daha etkin yapılabilmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü önlemi aldık. İlaçlama çalışmaları, Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü’müzün denetiminde uzman firmalar aracılığıyla yapılıyor” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin tek elden ilaçlama hizmetiyle yılda milyonlarca TL tasarruf sağlandığını kaydeden Başkan Altepe, bu sayede doğaya gereksiz şekilde kimyasalların atılmasının engellendiğini belirtti.

İlaçlama çalışmalarının 86 araç ve 202 personelle yapıldığını söyleyen Başkan Altepe, bu yıl 4.’sü yapılan çalışmalarda, insan ve bitki sağlığının ön planda tutulduğunu ve ilaçlamalarda, Dünya Sağlık Örgütü ile Sağlık Bakanlığı’nın ruhsatlandırdığı ilaçlar ve biyolojik mücadele için çeşitli bakteriler kullanıldığını belirtti.

Sinek mücadelesinde üreme kaynaklarının kurutulması ve ilaçlanmasının hedeflendiğini anlatan Başkan Altepe, bu amaçla uzman ekiplerin tüm ilçelerde yaptığı kontroller sonunda tespit edilen 50 bin üreme kaynağında Eylül ayının sonuna kadar her 15 günde bir periyodik olarak ilaçlama yapılacağını ifade etti.

Başkan Altepe, kamuya açık alanlardaki ilaçlamanın ekipler tarafından yürütüleceğini fakat kişiye özel mülklerdeki ilaçlamalar konusunda vatandaşlardan anlayış beklediklerini söyledi.

Başkan Altepe, toplam 17 ilçede yürütülecek çalışmalarla; 1.320.000 hektar alanda uçkun, 15.200 hektar alanda sivrisinek-larva, 1.500 hektar alanda karasinek, 3.500 hektar yeşil alanda afit, 4.500 hektar alanda sivrisinek-kışlak ve 600 hektar alanda çam kese böceği mücadelesinin yapılacağını söyledi.

Başkan Altepe, konuşmasının ardından ilk ilaçlama çalışmasını belediye ekipleriyle birlikte başlatarak sağlıklı bir çevre oluşumunun ve sinekle mücadelenin startını verdi.
Kaynak: İHA