Batı Trakya'da Ramazan Başladı

İslam aleminin kutsal ayı Ramazan, Türka yaşadığı Batı Trakya ve Rodos Adası'nda bu akşam kılınan teravih namazıyla başladı.

Gümülcine ve İskeçe'de günler öncesinden temizlenip ışıklandırılarak ramazana hazırlanan camilerde bu yılkisilk teravih namazı heyecanı yaşanırken, Türklerin yaşadığı köylerde de vatandaşlar camileri doldurdu.
Türk azınlığın bulunduğu Rodos Adası'nda da,İbrahim Paşa Camisi'nde yoğun bir katılımla ramazanın ilk teravih namazı kılındı.
Gümülcine ve İskeçe Seçilmiş Müftülükleri, yayımladıkları mesajlarda, ramazan ayının, Müslümanların dünya meşguliyetlerinden sıyrılıp, yaratan ve yaratılanlarla münasebetlerini değerlendirmek için önemli bir fırsat olduğu belirtilerek, Müslüman Türk azınlığın birlik ve beraberliğinin pekiştiği bir dönem olması yönünde temennide bulunuldu.
Ramazan dolayısıyla, azınlık kuruluşları Türklerin yoğun olarak yaşadığı İskeçe ve Gümülcine illerinde bir ay boyunca halkın bir araya gelmesini sağlayan toplu iftar sofraları düzenleyecek, din adamları camilerde vaazlar verecek.
İskeçe ve Gümülcine'ye bağlı Türk köylerinde gönüllü gençlerin çaldığı davul eşliğinde sahura kalkılıyor, halkın bir araya gelmesini sağlayan toplu iftar sofraları düzenleniyor.
Kaynak: AA