Siirt'te Hacı Adaylarına Seminer

Siirt'ten bu yıl kutsal topraklara gidecek olan 99 hacı adayına İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından Çarşı Camisinde seminer verildi.

İl Müftüsü Arvas, seminerin hacılar için çok önemli olduğunu belirterek, Hacca gideceklerin yolculuk esnasında birçok konuya dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

"Hacca gittikten sonra artık bedenen yapılan bir görev oluyor. Ne kadar külfet varsa o kadar nimet vardır. Hac ibadeti yorucu, fakat bir o kadar da tatlı ve muazzam bir ibadettir" diyen Arvas, sağlıklı bilgi olmadan Hac ibadetini sağlıklı yapılamadığını vurguladı.
Arvas, şöyle konuştu:
"Bir yolculuğa çıkacaksınız. Bu yolculuk, sıradan bir yolculuk değil bir ibadettir. Hac yolculuğu hak yolculuğudur. Hac yolculuğu, kulun Allah'a yaptığı bir yolculuktur. Hicreti düşünün, kavramaya çalışın. Medine, Allah rızası için sevenlerin, paylaşanların yurdudur. Dostluk, kardeşlik mayasının üretildiği yerdir. Bu yüzden bu kutlu yolculuğa çıkmadan önce bilgilerimizi tazeleyelim. Takva azığına talip olalım inşallah. Ebedi hayatımız için azığımızla dolu dönelim."
Kaynak: AA