Şenyayla Şenliği Sona Erdi

Muş ile Diyarbakır’ın Kulp ilçesi arasında kalan Kozma Dağı eteklerindeki Şenyayla'da düzenlenen şenlik renkli görüntülere sahne oldu.

Şenyayla Şenliği Sona Erdi

Üç gün boyunca coşkuyla devam eden 2'nci Şenyayla Şenliği, sona erdi. 24 Haziran'da sabah saatlerinde başlayan ve halk tarafından büyük ilgi gören şenlik için Diyarbakır başta olmak üzere çevre illerden binlerce kişi yaylaya geldi. Diyarbakır-Muş il sınırının birleştiği noktada bulunan alanda kutlanan şenlikte, geceyi alanda geçiren kalabalık, sabah saatlerine kadar çalınan müzik eşliğinde halay çekti.

Kimileri aileleriyle ilk defa geldikleri Şenyayla'da gezip dolaşarak gün geçirmeye çalışırken, kimi vatandaş da Şenyayla eteklerine kadar giderek yayla pancarları topladı

Şenliğin son gününde sabah saatlerinde hep birlikte alandaki çöpleri toplayan vatandaşlar, daha sonra alandan ayrıldı.
Kaynak: İHA