Ortaköy'e Modern Kuran Kursu Binası

Ortaköy ilçesinde yapımı tamamlanan Kuran kursu binası hizmete açıldı.

İl Müftüsü Mehmet Aşık, açılış töreninde yaptığı konuşmada, geçen yıl ramazan ayına bir hafta kala temeli atılan Kuran kursu binasının, bu yıl ramazan ayından önce açılışını yaptıklarını belirterek, katkı yapan herkese teşekkür etti.
Allah'ın, dine hizmet edenlerin sırtını yere getirmeyeceğini dile getiren Aşık, "Allah ile konuşmak isteyen Kuran okusun. Çünkü Kuran Allah'ın sözüdür. Bu kursumuzun yapılmasında bizler az katkı sunduk. En büyük desteği sizler verdiniz. Allah razı olsun. Buraya yapmış olduğunuz yardımlar, sizlerin sevap defterine yazılacaktır. Allah dinine hizmet edenlerin sırtını yere getirmeyecektir. Bizim milletimiz tarih boyunca dinine sahip çıkmış ve sırtını hiç bir ülke yere getirememiştir. Allah sizlerden razı olsun" diye konuştu.

İlçe Müftüsü Erol Köseoğlu da Kuran kursu binasının hayırlı olmasını temenni ederek, "İnsanlar ne zaman Kuran'a sahip çıktılarsa mutlu bir hayat sürdürdüler, ne zaman Kuran'dan uzaklaştılar ise zelil oldular. Kadınlarımız, kızlarımız burada Kuran öğrenerek mutlu bir hayat yaşamayı öğrenecekler" dedi.

Daha sonra yapılan duanın ardından Kuran kursu binasının açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA