Kritik görüşme için Ankara'ya geliyor

Bölünmeye doğru sürüklenen Irak'ta siyasi çalkantılar sürerken, Irak Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani Ankara'ya geliyor.

Kritik görüşme için Ankara'ya geliyor
İLK ZİYARETİNİ TÜRKİYE'YE YAPIYOR

Bölgesel yönetimin hükümeti 4 gün önce kuran ve yemin ettikten sonra ilk ziyaretini Ankara'ya gerçekleştirecek olan Barzani, Irak'taki son süreci ve kriz sürecini Ankara ile paylaşacak. Barzani, Ankara'da bölgenin bağımsızlık, referandum, konferadalizm ve Ankara seçeneklerini konuşacağı öğrenildi.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEK

BBarzani'nin, yarın özel uçağı ile Türkiye'ye gelerek Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi bekleniyor. Türk medyasına göre görüşmenin gündeminde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çetelerinin Musul'u ele geçirmesi ardından Irak'a yaşanan yeni gelişmeler var. Ziyarete Barzani'nin yardımcısı Kubat Talabani'nin de katılıp katılmayacağı bilinmiyor.

Bağdat ile ortak bir yarın kuramayacakalrının mesajını verecek olan Barzani, ABD dışişleri Bakanı John'da Kerry'nin Erbil ziyareti ve Barzani'nin geçtiğimiz hafta Tahran ziyaretinde yapılan görüşmeler hakkında da bilgi vereceği kaydedildi.

Maliki'in içinde yer alacağı hiç bir seçeneğe sıcak bakmayacakları Ankara'ya da iletecek olan Barzani, IŞİD sorunun siyasi yollarla çözüleceğini iletecek.