Aydın Kamu-sen’den İş Güvencesi Eylemi

Aydın’da Türkiye Kamu Sen üyesi bir grup kamu çalışanı, iş güvencesi talepleri için eylem yaptı.

Aydın Kamu-sen’den İş Güvencesi Eylemi

Aydın’ın Efeler ilçesindeki Sevgi Yolu’nda yapılan eyleme Türkiye Kamu Sen Aydın İl Temsilcisi Rıdvan Naci Devli ve Türkiye Kamu Sen üyesi bir grup çalışanı katıldı.

Türkiye Kamu Sen Aydın Temsilcisi Rıdvan Naci Devli, yaptığı açıklamasında,'' Yıllardan beri yetersiz kaynakla, elverişsiz şartlarda, düşük ücretle hizmet yürüten memurlarımız, art niyetli saldırıların hedefi olmakta, asılsız iftiralara maruz kalmaktadır. Memurluk mesleğine karşı yapılan bu saldırıların altında bir tek hedef yatmaktadır, Memurların bugüne kadarki en büyük kazanımı olan iş güvencelerinin ellerinden alınmak istenmesidir. Bir çalışan için kazanılmış en büyük hak, iş güvencesidir. ktidar, geldiği günden beri memurluk güvencesini ortadan kaldırarak güvensiz ve güvencesiz bir çalışma hayatı oluşturmak için altyapı hazırlamakta, her türlü söylemlerle, kazanılmış haklarını yok edecek uygulamalarla, memurlarımızı adeta bir ateş çemberinin içine atmak istemektedir" diye konuştu.

“GÜVENCESİZ ÇALIŞMAYI KABUL ETMİYORUZ”
İş güvencesinin, devlet memurların geleceğinden çok, ülke ve milletin menfaatlerinin ve geleceğinin gereği olduğunu vurgulayan Devli,"Önergelerinin yasalaşması durumunda, kamu görevlisi usulsüz yollardan işten çıkarıldığını ya da başka bir göreve atandığını yargı yoluyla ispat etse bile iki yıl süreyle görevine dönemeyecek, üstelik yargı kararını yerine getirmeyen yetkililer hakkında hiçbir yasal işlem yapılamayacaktır. Yani görevden alınanlar davaları kazansalar bile eski görevlerine dönemeyecek, yargı kararlarını uygulamayan idareciler hakkında ise ceza soruşturması açılmayacaktır. Böyle bir uygulama hukuk devletinin katledilmesi, iktidarın hukuku askıya alması ve memurun iş güvencesinin yok edilmesi demektir. İktidar yaptığı yanlışı görmeli, Türk memuru sürüklendiği uçurumun farkına varmalı ve derhal bu sevdadan vazgeçilmelidir. Tayin hakkı olmayan, aile bütünlüğümüzün korunmadığı, her türlü baskıya ve istismara açık, yarınımızın belli olmadığı, geleceğimizin karartıldığı, güvensiz ve güvencesiz çalışmayı kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA